צחי בוקששתר מציע טכניקה נהדרת להכין דגים: אחרי שמפנימים את השיטה עם המלח, כל דג טרי יהיה נהדר כך. המלח שומר על הדג מלהידבק בהתחלה והעור יוצא פריך וטעים מאין כמותו.
המצרכים לאדם אחד:
2 פילה דניס בגודל בינוני
מלח ים גס או סתם מלח גס
לתוספת:
1/3 כוס גרגרי חומוס מבושלים
5 גבעולי אספרגוס או החלק הלבן של בצל ירוק
½ כוס עגבניות שרי תמר
½ שן שום קצוצה גס
½ לימון
כף שמן זית משובח ביותר
אפשר קורט סוכר ואפשר לימון כבוש או תבלין פלפל צ'ומה, לגיוון
להכנת הדג:
מחממים היטב מחבת גדולה וכבדה. מפזרים על המחבת מעט מלח גס, שישמש להפרדה של הדג כדי שלא יידבק בהתחלה. מניחים את הדג על המלח, תמיד עם צד העור כלפי מטה. להשאיר עם צד העור כלפי מטה עד שכמעט מוכן ורק אז לשקול להפוך ל- 1/2 דקה ולא יותר.
להכנת התוספת:
בזמן הכנת הדג מניחים בצד המחבת את האספרגוס או הבצל לצלייה, אפשר להכין אותם בגריל.
מכינים מעט גרידת לימון וכמה פרוסות דקות של לימון, מניחים את פרוסות הלימון במחבת וצולים. מוסיפים את השום והעגבניות. הכל מתרחש על להבה גבוהה.
אחרי הוצאת הדג בוזקים על העגבניות סוכר, מוסיפים את גרגרי החומוס ומיץ מהלימון. יוצקים שמן זית, מערבבים גס – יוצקים על הדג ומגישים.
(המתכון באדיבות מסעדת Black Bar 'n' Burger)