זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 נתחי פילה סלמון, ללא עור
- 2 כפות פסטו <a href="https://www.kikar.co.il/386345.html">לחצו כאן למתכון</a>
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 1 לימון, שטוף היטב ופרוס דק
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את נתחי הדג, מייבשים אותם בטפיחות עדינות עם נייר סופג ומסדרים אותם במגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
2. בכלי קטן, מניחים את הפסטו עם שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורחים את התערובת על נתחי הדג משני הצדדים ואת הרוטב שנותר יוצקים מעל הדגים.
3. מסדרים את פרוסות הלימון על נתחי הדג ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות. מגישים חם לצד אורז מלא, פירה תפוחי אדמה או פירה בטטה, כוסמת - או כל תוספת אהובה אחרת.