רכיבים
- 350 גרם סלמון
- 1 כוס קינואה אדומה
- 4 כוסות ציר ירקות / מים + אבקת מרק
- 2-3 כוסות שעועית ירוקה
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 שן שום
- קורטוב נדיב של מלח
- דבש / אגבה
- חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
- להגשה: כרוב כבוש סגול (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.
2. שוטפים היטב את העדשים ואת הקינואה. מניחים במחבת גדולה שמתאימה לאפייה או בתבנית פיירקס / חרס, ויוצקים מעל את ציר הירקות / המים + אבקת מרק. אופים במשך 45-50 דקות, מוציאים מהתנור ומערבבים בעזרת מזלג להפרדת הגושים.
3. הכנת הרוטב: במעבד מזון, טוחנים את שמן הזית, מיץ הלימון ושן השום יחד עם קורטוב נדיב של מלח, זילוף מהיר של דבש / אגבה וחופן פטרוזיליה קצוצה עד לקבלת רוטב אחיד. ניתן לנער את כל המרכיבים היטב בצנצנת אטומה, אך יש לכתוש קודם את שן השום.
4. מניחים את נתחי הסלמון על מצע העדשים והקינואה כשהעור כלפי מטה, ומברישים את הדג במחצית מכמות הרוטב. אופים במשך 8 דקות, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים עוד עד 2 דקות נוספות. מגישים חם עם הרוטב הנותר מעל.