זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 פילה סלמון במשקל 680 גרם, עם עור
- מלח ים
- שמן זית
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 כפות עלי שמיר קצוצים
- 1 שן שום קטנה, קצוצה דק
אופן הכנת סלמון קריספי ורוטב עשבי תיבול טריים:
1. חותכים את פילה הסלמון ל-4 חלקים שווים, ומפזרים מעל מלח.
2. במחבת גדולה, עדיף מברזל יצוק, מחממים מעט שמן על אש גבוהה, מוסיפים את הסלמון כשהעור כלפי מטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהעור הופך לפריך, במשך כ-5 דקות. מכסים את המחבת ומבשלים במשך דקה נוספת או שהופכים את הדגים ומבשלים ללא מכסה.
3. הכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח.
מגישים את הסלמון חם עם זילוף רוטב עשבי תיבול מעל ופירה תפוחי אדמה.