כיכר השבת
מה אוכלים היום?

טעם של בית: קציצות דגים ברוטב אדום פיקנטי

ככל הנראה, זו אחת המנות הכי קלאסיות שמעניקה לכל בית את הריח הייחודי לו ומפזרת ניחוחות נוסטלגיה טעימה. מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קציצות דגים ברוטב אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
  • 2 בצלים, מגורדים דק
  • 1 גזר, מגורד
  • 3 ביצים
  • 2 פרוסות לחם (של אתמול), מושרות במים וסחוטות היטב
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 גמבות, קצוצות דק
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור בנדיבות ומלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים

אופן הכנת קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים:

1. בקערה גדולה, לשים ביד את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת הרוטב:

2. בסיר סוטז' נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק, ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות.

רגע האיחוד:

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות