רכיבים
- 450 גרם פילה בקלה, מחולק ל-4
- 1/4 כוס קמח
- שמן קנולה או שמן צמחי לטיגון עמוק - לא שמן זית
- לבלילת הציפוי:
- 1/4 1 כוסות קמח
- 230 מ"ל בירה לבנה קרלסברג
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- לצ'יפס:
- 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים ופרוסים רצועות עבות ארוכות.
- קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
- שמן לטיגון עמוק
- מלח
אופן הכנת פיש אנד צ'יפס:
שימו לב: כדי לנצל ביעילות את הזמן, כדאי להתחיל קודם בהכנת הצ'יפס ואז לעבור לדגים.
הכנת הצ'יפס:
1. מעבירים את רצועות הצ'יפס לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים יחד למשך שעה-שעתיים (אפשר יותר).
2. מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (בד, לא נייר!) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, ומתחילים בטיגון לפני שהשמן חם מאוד - כלומר לאחר דקה או שתיים. איך יודעים שהשמן חם? מכניסים לשמן רצועת צ'יפס אחת ואם היא שוקעת למטה ובועות קטנות סביבה, השמן מוכן.
4. בכל פעם מכניסים כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
הכנת הדגים:
5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, עד לקבלת מרקם סמיך ועבה. ומניחים בצד למשך 15-30 דקות.
6. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק בגובה 5 ס"מ.
7. מצפים ב-1/4 כוס קמח את 4 חתיכות הדג, וטובלים כל אחת בבלילה.
8. מטגנים כל חתיכת דג במשך 8 דקות, 4 דקות מכל צד.
אם אתם מטגנים כמות גדולה יותר של דגים או ממתינים עד שהצ'יפס יהיה מוכן, העבירו את הדגים המוכנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. והכניסו לתנור שחומם ל-90 מעלות, כדי לשמור עליהם חמים עד ההגשה.
9. מגישים חם.