

הרשתות החברתיות כבר לא רק חלק בלתי נפרד מהיום-יום שלנו, הן כבר חלק בלתי נפרד מהקריירה שלנו. ככל שהתפקיד הוא בכיר ונחשק יותר, כך גובר הסיכוי שהמעסיק יבדוק גם את הפרופיל האישי של המועמד לפני קבלת ההחלטה הסופית. אף שהפרופיל נחשבים לשטח הפרטי שלנו, עובדי מחלקת משאבי אנוש אוהבים להשתמש בו כדי לקבל מידע נוסף על המועמד.
הסטטיסטיקה הרשמית לגבי מידת העניין של מחלקת משאבי אנוש בפרופילים שלנו קיימת רק לגבי ארה"ב. אבל ניתן להניח שגם בארץ שלנו מוכת הפייסבוק המצב אינו שונה בהרבה. ובכן, נתחיל במספרים:
43% מהמראיינים סיפרו ששינו את דעתם על המועמד אחרי שעיינו בפרופיל שלו לאחר ראיון עבודה.
53% מעובדי מחלקת משאבי אנוש בודקים את הפרופיל של הבן אדם ברשתות החברתיות כחלק בלתי נפרד מתהליך המיון.
ב-19% מהמקרים הרושם שהמועמד עשה נפגע בעקבות העיון בפרופיל האישי שלו, ב-11% הרושם דווקא השתפר.
אז כיצד עלינו לנהוג כדי שהפרופיל שלנו יעזור לנו בחיפושי העבודה ולא יעכב אותנו?
46% מהמעסיקים אמרו שאהבו מאוד תגובות ענייניות של המועמד. אז אל תתעצלו להשאיר תגובות ענייניות ומנוסחות היטב.


אם אתם מעוניינים במשרה במחלקת שיווק, פרסום או תקשורת, תרחיבו את רשימת החברים הווירטואליים שלכם. למועמד עם קשרים נרחבים יש יותר סיכוי להתקבל לתפקיד טוב בענף הזה.
תרשמו גם לקבוצות מקצועיות. רוב המעסיקים אמרו שהם מעדיפים מועמד שמתעניין במקצוע שלו ומשתתף בקבוצות הקשורות לתחום. גם שיתוף של מאמרים מקצועיים, במיוחד אלה בשפה האנגלית, תורם מאוד לתדמיתו של המועמד.
הימנעו מהשמצות או חשיפת עובדות מביכות על המעסיק הנוכחי שלכם. אף אחד לא רוצה להעסיק בן אדם שיפיץ תגובות שליליות על מקום העבודה שלו. כמו כן, השתדלו לא לספר כמה אתם עייפים מהעבודה ומהחיים בכלל. פסימיות רבה מדי בסטטוסים האישיים עלולה אפילו לשלול את המועמדות שלכם עוד בשלב הסינון הראשוני.
כמו כן, הימנעו מקללות וכמובן, תקפידו על שפה רהוטה וללא שגיאות כתיב. אם ברצונכם להתקבל לעבודה שדורשת שליטה באנגלית, הקפידו גם שכל מה שאתם מפרסמים באנגלית, יהיה כתוב ללא דופי.
הקפידו על בחירת תמונות הולמות. הכלל הוא פשוט מאוד: אם המראה שלכם בתמונה זה לא משהו שהייתם רוצים לחשוף בפני המעסיק, פשוט אל תפרסמו את התמונה הזאת.