מיום שנפגעתם בתאונת דרכים, חברת הביטוח שלכם תעשה הכל על מנת שתזכו לפיצוי הנמוך ביותר. כל העצות שחשוב לדעת לפני שתובעים את חברת הביטוח.
פנו בהקדם האפשרי לקבלת טיפול רפואי: לאחר שנפגעתם בתאונת דרכים, פנו לקבלת טיפול רפואי בהזדמנות הראשונה, כמו למשל לחדר מיון או לרופא בקופת החולים.
כמובן, שהדבר חשוב מאוד לבריאותכם. קבלת טיפול רפואי בהקדם עשויה למנוע את החמרת הפגיעה ולשפר את סיכוייכם להבריא.
בפניה המיידית לקבלת טיפול רפואי, תתועד ותירשם פגיעתכם והסיבה לפגיעתכם. בתיעוד זה יעשה עורך הדין שימוש במועד מאוחר יותר, לצורך השגת פיצוי מקסימלי.
הישמעו להמלצות ולהנחיות הצוות הרפואי: דאגו לקבל טיפול רפואי שלם ורצוף, הכולל את כל הבדיקות והטיפולים הנדרשים לכם - ואל תזניחו את בריאותכם ו/או תתעלמו מהוראות הרופאים.
אם ניתנה לכם הוראה שנראית לכם בלתי סבירה, פנו לקבלת יעוץ רפואי נוסף ובכל מקרה בררו עם עורך דינכם, האם מניסיונו ההוראה מקובלת, בנסיבות.
פנו לעורך-דין המתמחה בתביעות נזיקין ותביעות בגין תאונות דרכים: ישנה חשיבות רבה לפנות לעורך דין המתמחה בתחום של נזקי גוף בתאונות דרכים, שזהו עיסוקו השוטף ובעל ניסיון רב במו"מ ובהופעות בבתי משפט בתביעות מול חברות הביטוח.
עו"ד מנוסה ואחראי לא יזדרז לסיים את הטיפול בפגיעתכם, בטרם יתברר מצב בריאותכם כעת וזה הצפוי לכם בעתיד כתוצאה מתאונת הדרכים.
דעו, ליווי משפטי ע"י עורך דין המתמחה בתאונות דרכים, שניתן כבר בסמוך לתאונת הדרכים, מגדיל הסיכוי לקבלת פיצוי כספי גבוה יותר, כתוצאה מתאונת הדרכים.
דאגו לקבל מהרופא אישור בכתב לימי מחלה: דאגו שהאישור הרפואי לימי מחלה מכסה את כל התקופה הרלבנטית באופן רציף - גם אם אתם עצמאים או בלתי-מועסקים ולכאורה אינכם זקוקים לימי המחלה. ימי מחלה מתועדים אלו, יעזרו בעתיד בהוכחת עוצמת פגיעתכם והנזק שנגרם לכם.
לא לדבר עם זרים: לאחר שחברת הביטוח מקבלת הודעה על התאונה, היא תשלח חוקרים פרטיים שמטרתם לגבות מידע, שישמש בעתיד בבתי המשפט לרעתכם.
לכן במידה ויפנו אליכם זרים וירצו לשוחח עימכם או עם קרובי משפחה על תאונת הדרכים בה נפגעתם, או על מצבכם הרפואי או על אורח חייכם, טוב תעשו אם תפנו אותם לשוחח עם עורך הדין שלכם ותסרבו לשתף עמם פעולה.
אספו קבלות וחשבוניות בגין הוצאות שהוצאתם: אספו קבלות וחשבוניות על הוצאות שהוצאתם בגין תאונת הדרכים. הוצאות שבגינם מגיע החזר בין היתר הן הוצאות עבור ביקור אצל רופא, רכישת תרופות או עזרים רפואיים, חניה בחניון בשל ביקור אצל רופא, הוצ' נסיעה בגין טיפול רפואי ועוד.
יש לערוך רישום מסודר של כל ההוצאות המיוחדות שהוצאתם בגין תאונת הדרכים, גם אם לא קיבלתם על כך קבלה. לדוגמא: העסקת עוזרת בית, בה נעזרתם אחרי הפגיעה.
אספו ורכזו תיעוד רפואי: יש לאסוף באופן רציף ושיטתי את כל התיעוד הרפואי שנצבר אצלכם. לתיעוד רפואי מפורט ורציף יש יתרונות רבים - רפואיים ומשפטיים.
צלמו את נזקיכם: תעדו את הפגיעה במצלמה ביתית בהקדם האפשרי. יש לצלם במיוחד את האזור הפגוע/מגובס/נפוח, חבורות כחולות, שטפי דם, תפרים ובהמשך את הצלקות שנותרו בעקבות התאונה.
תמונות אלו יסייעו להוכיח לבית המשפט בעתיד את עוצמת פגיעתכם, את הכאב שנגרם לכם ואת השלכות התאונה על מצבכם הרפואי.
קבלו ייעוץ משפטי בטרם תסכימו ל"הצעות מפתות", מחברת הביטוח. ברוב המכריע של המקרים, ההצעות הראשוניות של חברות הביטוח משרתות את טובת חברת הביטוח ולא עושות חסד עם הנפגע. במקרים רבים יש באפשרותכם לקבל פיצוי בסכום גבוה בהרבה מזה שהוצע לכם בהצעה הראשונית זמן קצר לאחר התאונה ולכן חשוב לא להתפתות לקבלה ולא לחתום על שום מסמך מחברת הביטוח, לפני שתקבלו יעוץ משפטי מקיף מעו"ד המתמחה בתחום של תאונות דרכים.
לסיום, הפיצוי האולטימטיבי הוא להיות בריאים ולהימנע מתאונות דרכים ולכן סעו בזהירות!
--- --- ---
* המידע ניתן כשירות לציבור, ואינו מיועד לשמש בשום מקרה כייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.