

בעלי רשתות המזון, האופנה ומוצרי החשמל, ובעצם בכל המשק, טוענים מזה זמן כי הצרכן הישראלי סגר את הכיסים וקונה פחות. אמש (ראשון) הגיעו הנתונים הרשמיים המעידים על האטה משמעותית בצריכה בישראל.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את נתוני הצריכה של הרבעון הראשון של השנה. על פי הנתונים, חלה ירידה של 2 אחוזים בצריכה הפרטית בישראל. בנוסף, ההוצאה לצריכה פרטית לנפש ירדה ב-4 אחוזים ברבעון הראשון.
ההוצאה לנפש לצריכה שוטפת - מזון, דיור, מים וחשמל - ירדה ב-2.4 אחוזים בלבד בהמשך לירידה של 0.9 אחוז. ההוצאה לצריכה של מוצרים בני קיימא למחצה (כגון ביגוד), נשארה זהה לנתונים של הרבעון הראשון של שנת 2013, אך זו ירידה חדה לעומת הרבעון האחרון של 2013, כאשר אז עלתה הצריכה ב-12 אחוז.
בנוסף, צריכת מוצרים בני-קיימא לנפש ירדה ב-6 אחוזים ברבעון הראשון של 2014 לעומת עלייה של 16.7 אחוז ברבעון המקביל ב-2013, אך זאת בהמשך לירידה של 7.6 אחוזים ברבעון הרביעי של 2013.
ההוצאות על מוצרי חשמל כגון, מקררים, מכונות כביסה ומזגנים, ירדו ב-12.1 אחוז ברבעון הראשון של 2014 וב-40.2(!) אחוז בחישוב שנתי.
מנגד, חלה עלייה של 45 אחוז בהוצאות על כלי רכב לשימוש פרטי, לעומת ירידה 42.5 אחוז ברבעון האחרון של 2013.
רשתות המזון מנסות להילחם בירידת הצריכה על ידי מבצעים מפתים והורדת מחירים, לעיתים דרסטית.
בצד של הצרכנים, נראה כי מוצרי יוקרה, או מוצרים שאינם נצרכים כגון טיסות וחופשות, דווקא נלקחים בחשבון, כאשר הייאוש מהמירוץ לדירה מביא את הצרכנים 'להנות מהחיים, כי ממילא לא נגיע לדירה'.