ברוך דיין האמת: אבל כבד בחצה"ק צאנז עם היוודע הבשורה הקשה על פטירתו של הנגיד הרבני הרה"ג ר' יחיאל יום טוב קראוס ז"ל, בבית החולים לניאדו, שם היה מאושפז בשבועות האחרונים.
ר' יו"ט שרד את השואה כילד באורח נס, יחד עם אחיו הגביר הלונדנאי ר' מתתי ז"ל, ויחד הקימו את ביתם בלונדון, שם נהפכו במשך השנים לגבירים ואנשי שם.
ר' יו"ט התפלל בביהמ"ד מחנובקה בעלזא ברחוב 99 בלונדון, וכל ימיו היה מקושר להאדמו"ר המהר"א מבעלזא זצ"ל, לימים דבק בהאדמו"ר מצאנז בעל ה'שפע חיים' זצ"ל ואף פתח בהוראותו ובמימונו את בית המדרש של חסידי צאנז בלונדון.
בשנת תשס"ב עלה להתגורר בארץ, תחילה גר בירושלים ואח"כ בבני ברק. היה מקדיש כל יומו לתפילות ארוכות וללימוד תורה עם חברותות. היה נודע כגביר גדול בעל עסקים מסועפים בעולם, אך אף פעם לא ראוהו מתעסק בעסקים. תמיד היה עסוק בתפילות או בלימוד.
הרבה לחלק מליוני שקלים כל שנה למטרות צדקה, אבל הכל היה כרוך עם תנאי של סודיות מוחלטת. מלבד למוסדות החסידות של צאנז שם לא יכל להסתיר את תמיכותיו בהקמת מבני תפילה וטהרה, ובפרט בשנים האחרונות תמך בהקמת הקריה של צאנז בטבריה.
מנהג היה לו לשהות שעות וימים שלמים בכותל המערבי או במירון ליד ציון התנא רשב"י, להגות בתורה כשהוא מנותק מטלפונים ומהעולם.
דבק כחסיד נאמן ברבו מרן האדמו"ר מצאנז, מעולם לא החסיר חג או שבתות מיוחדות בנתניה בצל האדמו"ר. על אף מעמדו הרם בעיני האדמו"ר ובעיני החסידים, ע"פ בקשתו מעולם לא התכבד בעליה או כיבוד אחר ומעולם לא ישב סביב הטיש אלא רק מהצד.
בלילות החנוכה, בהם מוסר האדמו"ר מצאנז שיעור כל לילה בסוגיא של כבתה במסכת שבת, היה מגיע כמעט מדי לילה מבני ברק להדלקת נרות החנוכה בצאנז
כתלמיד חכם מופלג ובקי במסכתות הש"ס ובראשונים, אהב להשתתף בשיעוריו של האדמו"ר מצאנז בסוגיות הש"ס ואף להשתעשע בלימוד מפעם לפעם עם רבו האדמו"ר מצאנז.
לפני מספר שנים נאלצו לכרות לו את רגלו, וכן נפטרה עליו אשתו לאחר מחלה ל"ע, אך הוא באמונתו התנהג בכל מנהגיו הסגפניים כצעירותו וללא שינוי ניכר.
בתקופת הקורונה חלה קשות אך בדרך נס, לאחר שבועות שבהם היה מורדם ומונשם בבית החולים, הוא התעורר וחזר לאיתנו.
לפני כמה שבועות אושפז במרכז הרפואי צאנז עקב מצבו הבריאותי שנחלש מיום ליום והבוקר השיב את נשמתו ליוצרו כשהוא בן 82 שנה
שנשמע ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות.
ת.נ.צ.ב.ה.