לאחר שלושים שנות שליחות

חיפה איבדה אחד מאישיה הנכבדים: הרב דובי גינזבורג ז"ל

אבל כבד פקד את קהילת חב"ד בחיפה, עם היוודע דבר פטירתו של הרב משה דב (דובי) גינזבורג ז"ל, במוצאי שבת | הרב גינזבורג ז"ל היה שליח הרבי מליובאוויטש זי"ע, ומנהל בית חב"ד המרכזי בעיר, הלך לעולמו בגיל 61 בעקבות התקף לב בביתו (דיין האמת)

|
9
| כיכר השבת |
הרב משה דב (דובי) גינזבורג ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה)

אבל כבד פקד את קהילת חב"ד בחיפה עם היוודע דבר פטירתו של הרב משה דב (דובי) גינזבורג ז"ל, במוצאי שבת. הרב גינזבורג ז"ל היה שליח הרבי מליובאוויטש זי"ע, ומנהל בית חב"ד המרכזי בעיר, הלך לעולמו בגיל 61 בעקבות התקף לב בביתו.

הרב גינזבורג נולד בבני ברק להוריו, הרב שלום יהודה לייב גינזבורג ומרת גולדה. בצעירותו למד בישיבות חב"ד בארץ ובחו"ל, כולל ישיבת תומכי תמימים בכפר חב"ד והישיבה המרכזית ב-770 בניו יורק. הוסמך לרבנות על ידי רבני חב"ד והרב הראשי לישראל הגאון הרב מרדכי אליהו ז"ל.

בשנת תשמ"ז, לאחר נישואיו לרעייתו תחי' בתו של הרב אהרן מרדכי זילברשטרום מירושלים, קיבל את ברכת הרבי מליובאוויטש והגיע לחיפה כשליח, לבקשת הרב ירמיהו יהודה לייב שילדקרויט שליח הראשי של הרבי מליובאוויטש בחיפה. פעילותו בחיפה החלה בהקמת בית חב"ד בשכונת הדר הכרמל, ומאוחר יותר עבר להתגורר בקריית שפרינצק, שם שימש כרב בית הכנסת "היכל חנה".

במשך כמעט ארבעה עשורים, פיתח הרב גינזבורג את הפעילות החב"דית בעיר והביא כ-30 שלוחים נוספים שפעלו בשכונות שונות, בתי רפואה וקמפוסים. בין מפעליו הבולטים: הקמת "הבית החם" בשער עליה, המסייע מדי יום למאות ניצולי שואה, קשישים וילדים בארוחות חמות, וכן הקמת רשת גני חב"ד משגשגת בה מתחנכים מאות ילדים מרחבי העיר. על תרומתו לקהילה זכה לקבל אות כבוד מראש העיר יונה יהב.

הרב גינזבורג הותיר אחריו את רעייתו, מרת חנה, ואת ילדיהם הממשיכים את דרכו: הרב יהודה בחיפה, הרב מענדי בישיבות חב"ד בנוף הגליל, הרב לוי בגבע כרמל, הרב שמואל במעיין ברוך, הרב שמחה בראש פינה ובישיבת חב"ד צפת, הרב טוביה בפתח תקווה, וכן את חתניו הרבנים העוסקים בשליחות במקומות שונים בארץ, ושלושה ילדים נוספים שטרם נישאו. כמו כן, הותיר אחריו את אחיו, הרב יוסף שמחה גינזבורג והרב חיים לוי יצחק גינזבורג, ואת אחותו, מרת הנדלס מחיפה.

הלווייתו התקיימה במוצאי שבת בבית העלמין סמיר בחיפה. בפטירתו איבדה העיר חיפה אחד מאישיה היקרים, שפעל במסירות ובאהבת ישראל לקירוב לבבות ולהפצת ערכי היהדות.

יהי זכרו ברוך.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
אחיו לוי יצחק נפטר בביתו לפני כשנתיים כנראה מדום לב נשארו רק הרב דעומר ונאחות
מחייה מתים
נא ללמוד לעילוי נשמתו יש מאות מקרים ממחלת הקורונה ה' ישמור
דוד
4
אכן בשורה נוראית. הרב גינזבורג היה ת"ח מופלג ועובד ה' ומעלתו העיקרית שהיה בטל אל המשלח הרבי זי"ע ואת כל ימי חייו הקדיש שליחות קודש להרביץ תורה ולקרב יהודים להשי"ת
חיים לייב רודשטיין
לשאלה למה 'מתנגדים' לחב"ד התשובה: תלמיד חכם ועובד ה' - ומעלתו 'העיקרית' שליחו של הרבי?????????
מתנגד
זה מצויין להיות עובד השם ותלמיד חכם אבל הקדוש ברוך הוא שרוצה שנפיץ את המעיינות חוצה לא נשמור את הכל לעצמנו.
אליהו
כן מעלה עצומה להיות בטל למשלח! אתה אומר כל יום בלי לשים לב כנראה ״ויאמינו בה׳ ובמשה עבדו!
בנצי
3
קשור לשליח חבד גינזבורג בחדרה?
אלי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות