לתחושת שובע. מתי ואיך הכי מומלץ לאכול אותו?
יוגורט הוא ללא ספק אחד המוצרים המפתיעים בכל הנוגע לשילוב בין טעם, ערך תזונתי ונגישות. הוא עשיר בחיידקים פרוביוטיים ידידותיים, ואפשר להשיג אותו במגוון סוגים.
בנוסף היוגורט מייצר בגוף תחושת שובע בין הארוחות, מה שהופך אותו לנשנוש האידיאלי למי שמרגיש קצת רעב באמצע יום עבודה. היוגורט מכיל כ-20-15 אחוז מצריכת הסידן היומית ומכיל מעט שומן. נתונים אלה הופכים את היוגורט למאכל שכדאי לשלב בתפריט היומי.
אז מתי הכי כדאי לאכול אותו ואיך משלבים נכון את היוגורט בתזונה היומית? הנה כמה אפשרויות:
הדרך הכי טובה לפתוח את הבוקר
תחושת רעב בבוקר מסמנת שהשעון הביולוגי שלכם עובד בסנכרון עם דפוסי השינה. זהו כמובן מצב מצוין, בעיקר אם מספיקים לאכול ארוחת בוקר מלאה שכוללת שילוב של פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים בריאים.
הדיאטנית שני ארד מספרת שיוגורט עם שיבולת שועל ותפוח יעניקו לגוף שלכם בדיוק את כמות האנרגיה שהוא צריך כדי לפתוח את היום. לפי ארד, זו ארוחת בוקר קלילה, מזינה וטעימה שאפשר להכין תוך דקות ספורות.
ארוחת צהריים: פינוק של אמצע היום
אחת המטרות של ארוחת הצהריים היא לשמור על בריאות העצם ולהעניק לכם תחושת שובע ממושכת, אך בלי להעמיס על הגוף ועל מערכת העיכול. את זה תוכלו להשיג עם ארוחה שכוללת חלבון עם רוטב יוגורט וסלט שבו ירקות ירוקים, בטטה או קינואה או דגנים מלאים.
ארוחת ארבע: נשנוש להגברת העירנות
זקוקים לנשנוש מתוק על מנת להתעורר באמצע יום העבודה? הפתרון שעליו ארד ממליצה הואארוחה קטנה עם ערך מוסף למשל יוגורט עם כפית סילאן טבעי או פרי.
ארוחת ערב: הכנת הגוף לשינה טובה
ארוחת הערב משפיעה בצורה דרמטית על שנת הלילה מכיוון שתהליך העיכול דורש אנרגיה רבה. כתוצאה מכך, איגוד השינה האמריקאי של ארצות הברית, ה-NSF, ממליץ לאכול לפני השינה מזונות שמכילים טריפטופן – חומצת אמינו שגורמת לישנוניות. החדשות הטובות הן שיש הרבה טריפטופן ביוגורט ושתוך שעה הוא כבר מגיע מהמזון למוח. אפשר לשלב אותו בארוחת הערב במגוון דרכים, באפייה, כמטבל, רוטב לסלט, או תוספת למרק, ואפשר גם לקנח איתו את הארוחה – גם קליל וגם יעיל.