ד"ר שרון אלרעי פרייס אמרה בוועדת החוקה: "אם ממשיכים במודל הנוכחי, יוון בולגריה ואיחוד האמירויות ייכנסו בשבוע הבא לרשימת המדינות ברמת סיכון מרבי שהיציאה אליהן אסורה; איטליה וצרפת ייכנסו לאזהרת מסע חמורה".
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב, שאל האם נכון להמשיך הרחיב את מספר המדינות לפי המודל הישן. ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור השיבה: "המחשבה שנצליח להביא מודל מעודכן תוך יומיומיים לא נכונה".
היא התייחסה גם לשיתוף הפעולה של הציבור ואמרה, "יש כל מיני מודלים לבדיקות במקום הבידוד, גם את זה אנחנו מנסים לבחון. רק 10% מקרב החוזרים עושים את הבדיקה ביום השביעי אז אם אנחנו בונים מודלים שמבוססים על זה שאנשים יעשו בדיקות בתדירות מסוימת, ורובם לא עושים, ואין כ"כ אכיפה, ולכן צריך כרגע להמשיך עם המודל הקיים. אנחנו מבינים את הבעייתיות בהתנהלות הזאת, שרק נכנסות עוד ועוד מדינות בסיכון מרבי, אני אומרת בצורה הכי כנה הרבה מדינות אמורות להיכנס בשבוע הבא".
עוד אמרה: "בתורכיה המספר עובר את הרף של מעל 50 לחודש ונכנסו 131 חולים ורואים שזה פשוט הולך ועולה חלק מהעלייה נובע מכך שאנשים נכנסו לשם הרבה אז גם חזרו הרבה חולים. אם נישאר באותו המודל אז הרבה מאוד מדינות יעברו למצב של סיכון מרבי בגלל התחלואה שחוזרת אלינו".
יועצת מנכ"ל ביטחון הפנים, מירב שץ, אמרה בוועדת החוקה כי המשרד לביטחון פנים ערוך להתחיל בפיילוט לשימוש באפליקציית GPS כדי לעקוב אחר חוזרים מחו"ל, החל מיום שני. האפליקציה תוודא שאזרח שחזר ארצה, אכן מאוכן בכתובת שדיווח שבה ישהה. הפיילוט שיימשך שלושה שבועות יתמקד בארבע מדינות בסיכון, מהן חוזרים מרבית החולים.