המוטציה הבריטית ממשיכה להכות במדינת ישראל. על פי הדיווח הערב (ראשון) של משרד הבריאות, המוטציה התגלתה אצל שבעה אנשים חדשים, חלקם מתגוררים במקומות חרדיים.
על פי התוצאות של 96 דגימות שהתקבלו במשרד הבריאות, שבע מתוכן התגלו כחיוביים לנגיף הקורונה וזאת גם בלי רקע של נסיעה לחו"ל.
על פי הבירור של משרד הבריאות, מדובר בשבעה אנשים המתגוררים בירושלים, גבעת זאב ובני ברק.
עד כה התגלו בישראל 30 בני אדם הנושאים את המוטציה הבריטית, כאשר שישה מתוך ה-30 - אלו נוסעים שחזרו לאחרונה מחוץ לארץ.
כיום, ישנן עוד כ-300 דגימות נוספות מכל הארץ שנמצאות בתהליכי ריצוף, כחלק מהמערך הלאומי לריצוף גנטי שהקים משרד הבריאות.
בשלב זה די ברור שמוטציית הקורונה - שהתגלתה באנגליה כבר לפני כמה חודשים - היא שאחראית לתחלואה המתעצמת במדינת האי.
נכון להיום (ראשון), ישנם קרוב ל-60 אלף חולים חדשים אובחנו ביממה האחרונה וכרבע מיליון חולים חדשים בשבוע האחרון. המספרים הללו חסרי פרופורציה לעומת התפרצויות קודמות, ומחזקים את ההשערה כי המוטציה היא שאחראית למספרים הגבוהים הללו.
על פי הדיווח בטלגרף הבריטי, מומחים שחקרו את הגרסה החדשה לווירוס הקורונה מסבירים, כי וירוס הקורונה "הרגיל" מאופיין במבנה בעל "דוקרנים" המקלים עליו להתחבר לתאים אנושיים. בגרסת הווירוס שעברה מוטציה, מנגנון הדוקרן השתפר, וכעת הפך הווירוס לדביק הרבה יותר.
על פי ההערכות, המוטציה מדבקת ב-70 אחוז יותר מהגרסה "הרגילה" של הווירוס, "המוטציה ה"דביקית" יותר מגבירה את הסיכוי להדבקת ילדים שבגרסה הרגילה של הקורונה נטו לחלות פחות מאשר מבוגרים", אומר פרופ' לורנס יאנג לטלגרף. ואכן, הדיווחים מבריטניה מעידים על הדבקה משמעותית בתוך מוסדות החינוך.
המידע על ההדבקה הנרחבת של המוטציה בקרב ילדים, גרמה לגורמים שונים לצאת בקריאה לרשויות בישראל לסגור את מוסדות החינוך בהקדם.
בינתיים במעבדות, עמלים החוקרים לפענח האם החיסון הקיים יעיל באותה המידה גם בפני המוטציה, ולעקוב אחרי התפתחויות של גרסאות נוספות לנגיף, כמו הגרסה שהתגלתה בדרום אפריקה, ובעלת מאפיינים דומים לגרסה האנגלית של הנגיף, כלומר, הרבה יותר מדבקת.
בחברות המייצרות את החיסונים טוענים, כי רוב הסיכויים שהם יהיו יעילים גם בפני המוטציה החדשה, וזאת בגלל השיטה הייחודית בה פועלים חיסוני הקורונה, אבל אין ודאות מה תהיה רמת היעילות. תשובות ראשונות לשאלת מיליון הדולר - כפי שקוראים לה כיום החוקרים - יתקבלו רק בעוד שבועיים.
אמנם בשלב זה לא הוכח כי המוטציה גורמת למחלה חמורה יותר מאשר הגרסה הרגילה, אך אחת התופעות של המוטציה היא "עומס נגיפי" יותר גדול, כלומר כמות הנגיפים בכל נתז גדולה יותר, דבר שכאמור גורם לסיכוי גדול יותר להידבק.
המוטציה החדשה התפשטה למדינות רבות בעולם, ובישראל זוהו בוודאות מספר מקרים של חולים בה, העובדה שרק חלק מתוך הנדבקים במוטציה חזרו מחו"ל מעידה, כי הגרסה ה"משודרגת" של הקורונה כבר מסתובבת בישראל.