הממשלה מתכנסת כעת (שישי), באופן מקוון ולאשר הקלות נוספות ומשמעותיות במשק, ובהן ככל הנראה פתיחתן של כל חנויות הרחוב. הדיונים בנושא החלו אתמול אך מזכיר הממשלה הודיע לשרי הממשלה כי בשל העיכוב בקבלת החומרים וחוות הדעת המשפטיות, וכן בהמשך לבקשת השרים - נדחתה ישיבת הממשלה ל-08:00 בבוקר.
לפי מתווה ההקלות שהתגבש בדיונים אתמול בין משרדי המשלה השונים, לצד חנויות הרחוב ייפתחו גם משתלות וסוכנויות רכב. הקניונים יישארו עדיין סגורים, אך יש כוונה לפתוח אותם בעוד שבוע בהתאם להתפתחויות ותוך ניסיון למצוא פתרון לפתיחה לצד שמירה על המרחק החברתי הנדרש למניעת הדבקה.
חנויות הלבשה והנעלה הממוקמות ברחוב ייפתחו. מסעדות ובתי קפה יפעילו שירות טייק אוויי בלבד וללא ישיבה במקום. בשלב זה מסתמן שלא ייפתחו מכוני יופי וקוסמטיקה, אך מספרות ייפתחו בכפוף להגבלות שיפורסמו בהמשך.
חידוש הפעילות במרכזי מסחר פתוחים דוגמת "ביג" עדיין נתון למחלוקת ובנושא צפוי ויכוח לא פשוט בישיבת הממשלה. מכונים לשטיפת רכב יוכלו להיפתח וגם אולמות תצוגה למכירת מכוניות. כמו כן, יחזרו לפעול דוכני מפעל הפיס וחנויות צ'יינג' להמרת כספים.
ההערכה היא, כי הדיון יהיה ארוך, במשרד הבריאות דורשים צעדים איטיים מאד, בשל החשש להתפרצות רחבה יותר של הנגיף וצפוי להיות דיון סוער בנושא עם שאר משרדי הממשלה.
במקביל דיווח אמש משרד הבריאות, כי מניין הנדבקים הכולל בישראל בנגיף הקורונה עומד כעת על 14,803 – עלייה של 305 בתוך יממה. מנגד, מספר המחלימים עמד אתמול על 396 מה שמצמצם את מספר החולים בישראל. עוד שלושה נפטרו מסיבוכי הנגיף ומניין המתים הכולל בישראל עומד על 192.
מספר החולים הפעילים – כלומר ללא אלו שהחלימו או נפטרו – ממשיך לרדת ועומד כעת על 9,000 בדיוק. במספר החולים שמצבם קשה – 139 – אמנם חלה עלייה קלה של שלושה לעומת העדכון הקודם, אך בהסתכלות בטווח של יממה הייתה דווקא ירידה של שני חולים במצב קשה. 109 מהחולים מחוברים למכונות הנשמה, אם כי חמישה מהם הם מונשמים כרוניים.
אתמול גם נחתם הסכם עם חברת מיי הריטג' לביצוע עשרת אלפים בדיקות ביום ועם חברת איד ג'נומיקס, שתאפשר 12-14 אלף בדיקות קורונה ביום. זאת במטרה להרחיב את מספר הנבדקים ולהגיע לפילוח מסודר יותר של המצב בישראל.