חשש במאפיות מצות היד בארץ בעקבות התקנות של משרד הבריאות לצמצום המשק, מאפייה ידועה מאוד במושב חרדי בדרום הארץ הודיעה היום לעובדים על סגירה.
החשש הוא אמיתי - משום שאפיית כמות מספקת של מצות יד מצריכה יותר מעשרה עובדים העובדים בחדר אחד, בנוסף העבודה עם כפפות לא אפשרית מול תנור אש רותח, ופקחים של משרד הבריאות מגיעים ומבצעים בדיקות מדוקדקות.
אחד המנהלים של המאפייה שנסגרה אומר ל'כיכר השבת': "גם במאפיות הקטנות ביותר במאה שערים או בבני ברק, יש צורך ביותר מעשרה עובדים בו זמנית".
"רק השלבים הפארנעמער (המערבב י"כ), הפינער (לש י"כ), הטייגלעך (חותך בצק לחתיכות י"כ), הוועלגערן (עובד המערוך י"כ), הגומר (מכין ומדקק י"כ), הרעדלערים (מחוררים י"כ), עד השיבער (האופה י"כ) והאריזה, זה כבר עשרה עובדים בחלל אחד, אי אפשר להעביר מצות לחדר אחר הכל נעשה מיד במקום. לכן לעמוד בתנאים זה בלתי אפשרי" הוא אומר בכאב.
מנגד בעל מאפיית מצות חבורה בית שמש אומר ל'כיכר השבת': "בנתיים עומדים בכללים בהצלחה, ואין חשש לשינויים. הלחץ הוא בעיקר מצד הציבור שנלחץ ומקדים לאפות ולרכוש מצות מחשש שלא ישאר לנו מצות או לא נוכל לאפות"