המאבק נגד התפשטות נגיף הקורונה עולה מדרגה, ויותר ויותר ממשלות מחילות הוראות חירום כדי להילחם במגפה.
לפי הפייננשל טיימס כ-40% מתושבי האיחוד האירופי עומדים בפני הגבלות בעקבות הקורונה ויותר מ-190 מיליון בני אדם יושפעו מצווי החירום.
באיטליה, הנפגעת הקשה ביותר מחוץ לסין, עם יותר מ-12 אלף מקרים מדווחים של המחלה, הוצגו עד כה ההגבלות המחמירות ביותר באירופה, כאשר כל המדינה הוכנסה להסגר. אזרחים מורשים לעזוב את בתיהם רק לאירועי חירום רפואיים או עבודה, בתי ספר ואוניברסיטאות נסגרו, התקהלויות נאסרו וכל אירועי הספורט כולל אלו של ליגת העל בכדורגל בוטלו. בנוסף, לפי הודעת הממשלה מאתמול על כל החנויות והשירותים הלא חיוניים להיסגר. ההוראה כוללת גם מסעדות וברים. החנויות היחידות שהורשו להישאר פתוחות הן סופרמרקטים ובתי מרקחת.
ספרד אסרה על התקהלויות של מעל 1,000 איש באזור מדריד, כמו גם סגירת כל הגנים, בתי הספר והאוניברסיטאות באזור לפחות לשבועיים. אירועי ספורט גדולים יתקיימו ללא קהל וכל משחקי הכדורגל בליגת העל הופסקו לשבועיים לאחר שנודע כי כל שחקני ריאל מדריד נכנסו לבידוד.
באירלנד נסגרו כל גני הילדים, בתי הספר והאוניברסיטאות עד ה-29 במרץ וראש הממשלה קרא לביטול כל התקהלות במקום סגור שעולה על 100 איש וכל התקהלות במקום פתוח שעולה על 500 איש.
סלובקיה אוסרת על כל הנסיעות אל מחוץ למדינה ולתוכה ותסגור בתי ספר. בנוסף הממשלה הודיעה כי בכוונתה לסגור מרכזי ספורט ובידור כמו בריכות שחייה ואתרי סקי, וכי מרכזי קניות ייסגרו במהלך סופי שבוע.
פולין הכריזה אתמול על סגירה של כל בתי הספר וגני הילדים, איסור התקהלויות גדולות והשבתה של מוסדות תרבות כמו מוזיאונים ובתי קולנוע.
בגרמניה, רשויות עיר הבירה ברלין הכריזו על סגירת כל אולמות התיאטרון, האופרה והמוזיקה לפחות עד סוף חג הפסחא בחודש הבא ואסרו על התקהלויות של יותר מ-1,000 איש.
דנמרק גם היא הכריזה על סגירת כל גני הילדים, בתי הספר והאוניברסיטאות.
בצרפת, נסגרו במדינה פעוטונים ובתי ספר ל-15 יום באזורים שנפגעו מהנגיף, ומשרד הבריאות אסר על כל הביקורים בבתי אבות. משחק ליגת האלופות בין פריז סן ז'רמן לדורטמונד התקיים אתמול בבירת צרפת ללא קהל.
בבריטניה, ראש הממשלה בוריס ג'ונסון ערך היום ישיבה עם הוועדה הממלכתית לתוכניות חירום והוא צפוי להכריז על צעדי חירום כמו סגירת מוסדות חינוך והגבלות התקהלויות.