נסו בעצמכם

תחרות חמינתח: זוכה ראשון במתכון המנצח

לאחר סיום השבוע הראשון ולאחר שעשרות אלפי אנשים כבר הקליקו לתחרות וניסו את כוחם עם מתכון החמין שלהם, צוות השופטים - השפית מירי זורגר, תהילה קרויזר מ"המסעדה", מוטי פלמן מ"כל הקפואים" והשף יענקלה הכהן - בחרו את המתכון המנצח לשלב הראשון: פריידי מרמורשטיין מבני ברק (אוכל, שיווקי)

|
6
| מקודם |
מתכון מנצח לחמין. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

הסתיים שלב א' בתחרות חמינתח, וכעת אנחנו עם הזוכה לשבוע הראשון: פריידי מרמורשטיין מבני ברק עם המתכון המנצח ששווה לנסות ולטעום.

'נתח', מותג הבקר המהודר, המוביל בציבור החרדי יצא בתחרות חמינתח בסיומה יוכרז המתכון המנצח הטוב ביותר לחמין.

בשבוע הבא ייבחר מתכון נוסף, בשבוע שלאחר מכן מתכון שלישי, וביום חמישי של אותו שבוע ייערך שלב הגמר במסעדת קרויזר בירושלים, שם יכריעו השופטים על המתכון הטוב ביותר מבין השלושה.

כל שלושת הזוכים יקבלו פרס יוקרתי. המנצח הגדול יזכה בפרס הנחשק של טיסה לאירופה והשניים הנוספים יזכו בסופ"ש מפנק במלון לביא. כמו כן, עשרות שוברים לארוחה זוגית במסעדות יוקרה בירושלים, יחולקו למתכונים נבחרים נוספים.

גם לכם יש מתכון מנצח לחמין? כנסו לתחרות | טיסה זוגית לאירופה | לחצו כאן >>

המתכון המלא:

נתח | מספר 8 | 1 ק"ג | המתכון מתאים ל-8 מנות

רכיבים:

גריסים: חצי כוס
גריסי פנינה, שעועית: 2 כוסות
תפו"א: 5 חתוכים לקוביות בינוניות
בצל
שום
בטטה
פפריקה
פלפל שחור
אבקת מרק
שמן
סילאן
מלח
אבקת שום

זמן בישול: שעתיים בישול לפני שבת.

אופן ההכנה:

1. לאדות 2 בצלים גדולים עם שומן כבש - נותן טעם מיוחד ומעודן, ממש עונג שבת מעין עולם הבא (מי שלא אוהב אפשר עם מעט שמן קנולה).

2. כשמאודה, להוסיף שעועית ולערבב עם הבצל.

3. להוסיף תפו''א ואת נתח הבשר בשלמותו (לא לחתוך כי אז השומן מתפרק מהבשר והבשר מתיבש). למעוניינים, אפשר להוסיף כנפיים עוף.

4. את הגריסים להוסיף מלמעלה (אחרת נדבק לסיר ונשרף), אפשר להוסיף 2 כפות קוואקר, מוסיף מאד!

5. להוסיף מים שיכסה הכל ולהביא לרתיחה.

6. לאחר רתיחה, לתבל 2 כפות פפריקה אדומה, חצי כפית פפריקה חריפה, ראש שום, 2 כפות מלח גס, 2 כפות סילאן, 2 כפות אבקת מרק, בצל 1, כוס מים רותחים + כפית קפה + 2 כפיות סוכר, חצי כפית פלפל שחור גרוס/ טחון. ואני מוסיפה אחרי התיבול ''געקנייטענע קוגל''.

7. להעביר את הסיר לגז להבה קטנה על אש נמוכה, לבשל שעתיים ולהעביר ישירות על הפלטה.

8. לחילופין, מי שמכין את החמין בבוקר יום שישי אפשר להביא לרתיחה ולהעביר מיד לפלטה לבישול איטי, אך יש להקפיד לכסות היטב לשמירת החום על מנת שלא יחמיץ. את הבטטות להוסיף ממש לפני שבת כי הן מתרככות מהר ואחרת יתפרקו.

גם לכם יש מתכון מנצח לחמין? כנסו לתחרות | טיסה זוגית לאירופה | לחצו כאן >>

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
מה זה הקוגל ?? קישקע ?? אם כן מה המתכון של הקישקע ??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פי אם
4
אם כבר להוסיף קפה וקוועקר- למה לא הוספת גם שוקולד וקינמון -:):) נראה אותכם טועמים חמין מרוקאי שכולו בשר משובח באמת!! ולא צריך תוספות מלאכותיות שכאלו .... יחי ההבדל "הקטן" בין החמין המסורתי והאמיתי לשטעולענטטט...תטעו ,תבינו..
יחי ההבדל
לא לכעוס סך הכל מדובר באוכל..אחר כך אולי יהיה תחרות חמין... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פי אם
3
סוף סוף מצאתי מתכון מעולה לצולנט עסיסי וטעים .. היה מושלם ומומלץ בחום . שכויח .. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות