כיכר השבת

המפתח להצלחה: אוכל בריא לילדים

תרבות הג'אנק שולטת ואנו שולחים את ילדינו לבית הספר עם אוכל שבריאות היא לא הצד החזק שלו. איך אנו מכינים לילד אוכל בריא אך גם גורמים לו לרצות לאכול אותו? שיטת שלושת השלבים תעשה את זה, שיתוף הילד בתכנון הארוחות, תשומת לב למרכיבים בריאים והתארגנות מראש, בהצלחה!

|
4
| כיכר השבת |
פוד נטול ג'אנק (צילום: פלאש 90)

בית הספר התחיל והדיון האין סופי מתחיל כל בוקר מחדש, זה נפתח עם השאלה הנצחית "מה יש לאכול" ולעיתים זה נגמר בקיצוניות במסקנה של הקטנטן: "אמא אוכל בריא זה לא טעים!".

את מוצאת את עצמך כל בוקר באי ודאות מול המקרר "מה לשים לילד בסנדוויץ'? איך לגרום לו לא להחזיר את הפרוסה המושקעת? אפשר לומר כי הבעיה מתחילה באי סדר, כאשר נדרש ממך כל בוקר להיות יצירתית, לאלתר מהמצרכים שיש בבית שנקנו ללא התאמה לארוחת הבוקר בבית הספר, ברור כי המשימה תהיה קשה, נוסיף לזה את לחץ הזמן של הבוקר, הילדים על סף איחור, והתוצאה היא פרוסה עם גבינה ועגבניה, לא שיא היצירתיות יש להודות...

החשיבות של 'ארוחת עשר' אינה מוטלת בספק. ארוחה זו היא ארוחת הבוקר המזינה הראשונה של היום, את בדרך לעבודה והבעל חוזר מהתפילה רגע לפני 8:30 בדרך כלל אין לכם זמן להכין ארוחה מלאה לפני שאתם שולחים את הילד לבית הספר (כוס השוקו של הבוקר לא מעלה את רמת נוגדי החימצון).

לכן כל כך חשוב להשקיע בסנדוויץ' שאתם שולחים עם הילד לבית הספר, הסנדוויץ' הבודד אמור לספק את אבות המזון החיוניים לילדיכם, ארוחה כזו צריכה לכלול ויטמינים ומינרלים, שיספקו את היכולת של ילדיכם ללמוד בריכוז וברוגע. פעמים רבות הצלחה וכישלון בלימודים עומדים ביחס ישר למזון אותו הוא צורך.

לפעמים אתן לוקחות יוזמה, מתכננות משקיעות זמן ומתאמצות, כאשר ברקע אתן תמיד חושבות על בריאותו של הילד, אך התוצאה מאכזבת מאוד - הסנדוויץ' שב הביתה מעוך בלי שהילד נגע בו. האמת אין הרבה מה לעשות במצב זה, אבל חשוב לא לכעוס, ילד הוא ילד וישנם סיבות מדוע הוא לא נגע באוכל. אפשר לדבר איתו בעדינות ולהסביר לו את חשיבותה של הארוחה, ובדרך אגב לברר מדוע הוא לא אכל, כך נוכל לקבל מידע חשוב שייסיע לנו להכין לילד את הדבר הטוב ביותר בשבילו.

שלושת הצעדים: מזון בריא לבית הספר בקלות

שיתוף הילד בתכנון הארוחות

התכנון המקדים הוא שלב חיוני, טבלת התכנון שיתלה אחר כבוד על המקרר בביתכם הוא המפתח ליציאה מאי הסדר והצורך לאלתר כל בוקר.

את התכנון הזה יש לעשות עם הילדים, לשבת איתם להציע להם תפריט מזין שנראה לכם גם טעים, ולתת להם לבחור מתוכו. כאשר אתם נותנים לילדיכם זכות בחירה זה מעלה את המוטיבציה שלו לאכול, זה יחסוך לכם ויכוחים מיותרים וזמן יקר.

לאחר שישבתם דנתם והגעתם להסכמות (דבר שטוב לעשותו לפני כל החלטה בחיים) צרו טבלה שתראה בערך כך: שם הילד, למעלה שמות ימי השבוע. ובמשבצות מלאו את התפרטי המוסכם. כל יום מימי השבוע יכלול סנדוויץ' אחר, הגיוון יעשה רק טוב לילדיכם.

קשה לכם להגיע להסכמה, הנה כמה הצעות לתפריט, הצעות המלאות במרכיבים מזינים:

  • לחם עם גבינה לבנה, ביצה קשה וירק.
  • לחמניה עם חומוס, נקניק (עדיף דל שומן) ומלפפון חמוץ.
  • לחם עם גבינה צהובה או לבנה וירק.
  • ילדים לא אוהבים טונה, אבל סלט טונה סביר להניח שהם יחבבו (אפשר למצוא המון מתכונים טעימים לסלט טונה) לחם עם סלט טונה וירק - מזין ובריא.
  • לחם עם סלט אבוקדו (בעונה).
  • הילדים לא מוותרים על מתוק? אפשר למרוח להם ממרחק תמרים, סילאן, דבש עם חמאת בוטנים ושאר ממרחים בריאים.

תשומת לב למרכיבים בריאים

ראשית מהו הלחם בו אנו רוצים להשתמש? ברור כי העלויות הגבוהות של לחמים בריאים מהוות שיקול משמעותי, אם באפשרותכם לרכוש לחמים בריאים עשו זאת, אך הזהרו לא להתפתות ללחמים "מלאים" במחיר זול כאשר מדובר בקמח צבוע (אפשר לראות את אחוזי הקמח הלבן בלחם).

אז בוודאי שכדאי לרכוש לחם מחיטה מלאה או דגן אחר מלא. אך לא פחות חשוב הוא שהלחם יהיה טרי, יתכן שהילד לא אכל את הסנדוויץ' המאוד מושקע רק בגלל שהלחם היה יבש. מה אתם יכולים לעשות? לתכנן את רכישת הלחם שלכם כך שלא ישארו שאריות. נשארו שאריות? כאן תוכלו ללמוד מה אפשר לעשות עם שאריות של לחם.

תכולת הסנדוויץ', לרוב, צריכה להיות שייכת לקבוצת החלבון ו/או השומן, וכך הילד מקבל את כל 3 אבות המזון בסנדוויץ'. איכות רכיב התזונה בסנדוויץ' בהחלט חשובה, בעיקר אם הממרח הוא מקבוצת השומן, אך גם חשוב הגיוון. כך הילד יקבל רכיבי תזונה מגוונים, לא ישעמם לו ולא ימאס עליו.

רעיונות לממרחים:

מקבוצת החלבון: ממרחי הגבינה למיניהם : גבינה לבנה 5%, ריקוטה 5% (העשירה בסידן), גבינה צהובה,
גבינה צפתית% 5, קוטג' 5%, גבינה מותכת 5%. ; ביצה: ביצה קשה, חביתה (אם יש זמן), סלט ביצים; נקניקים דלי שומן: עוף, הודו ובקר; דגים: טונה, סלומון מעושן, סלט טונה.

מקבוצת השומן: אבוקדו; טחינה; חומוס; שקדיה

תארגנות מראש

הרשימה תלויה על המקרר, הדברים הוחלטו מראש, אין הפתעות וזאת כל עוד המרכיבים נמצאים בבית.
על ההורה בקנייה השבועית שלו לוודא שרכש את כל המרכיבים החיוניים להכנת הסנדוויץ'. ובנוסף,
יש לעיתים שהממרח או רכיב התזונה דורשים הכנה מקדימה, כגון: ביצה קשה או סלט טונה. לא מומלץ להכין את הממרח על הבוקר שאין זמן אלא ערב מראש.

באמצעות צעדים אלה הילד יקבל סנדוויצ'ים שאוהב, מזינים וטעימים. אנו ההורים לא צריכים לשבור את הראש כל פעם מחדש, פחות לחץ ועימותים על הבוקר.

בהצלחה!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
קודם כל לחם מלא. זה רק עניין של הרגל, הילדים שלי כבר אומרים שלחם לבן לא טעים ולא משביע. לצמצם מאוד סוכר לבן זה מקור לבעיות קשב וריכוז. אפשר להוסיף שקית עם ירקות חתוכים, הילדים מננשנשים גמבה ברצון. בת"ת אצלנו היה חקלאי שהיה מביא ארגזי גמבה והילדים היו מנשנשים גמבה. זו בריאות. לילדים מעל גיל 8 להוסיף
משה
2
אם זה ההמלצה לתפריט בריא, מה לא בריא? לחם עם גבינה לבנה, ביצה קשה וירק- נו, ניחא. לחמניה עם חומוס, נקניק (עדיף דל שומן) ומלפפון חמוץ - מה בריא כאן לכל הרוחות?? לחמניה? לחם לבן ריק מכל תוכן תזונתי! חומוס, עתיר בשומן רווי, חומר משמר, מלח ועוד. נקניק, שנים כבר לא שמעתי טענה כזו מגוחכת שבשר(!) משומר
רוני
המונוסודיום גלוטומט,חומרי השמור וצבעי המאכל הם אבי אבות הגאנק פוד,בגבינה צהובה יש צבע מאכל צהוב שהוא אלרגני להרבה אנשים,אם רוצים לתת לילד אוכל בריא יש הרבה אפשרויות אך אין כאן המקום להאריך.
אופטימי
1
מה עושים שהילד לא אוהב כלום???? רק שוקולד! כמובן שאני לא מוותרת, אך התסכול גדול.. החביתה כבר קרה עד שאוכלים אותה, הטוסט גם, גבינה לא טעים, חומוס לא טעים, שוקולד כן טעים!!! נקווה שכשיגדלו זה יעבור! צרות של עשירים :)
ל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות