המדריך המלא לבחירת דגים איכותיים

זה מכבר נכנסנו לימי בין המצרים ויש הנוהגים במקום הקישקע והרגל קרושה לאכול רק דגים, אך דג לא טרי הוא אסון, מהם השיטות לבחור דג טרי? ומהו הטריק השיווקי שגורם לנו לקנות דגים מעובדים? מדור צרכנות נבונה מגיש: המדריך המלא לבחירת דגים קפואים וטריים

|
4
|
דגים טריים? (צילום: אדי ישראל, פלאש 90)

זה מכבר נכנסנו לימי בין המצרים ויש הנוהגים במקום הקישקע והרגל קרושה לאכול רק דגים.

רובינו אומנם נמנעים מאכילת בשר רק 'תשעת הימים', אך הצד השווה שבחובבי הדגים שביננו, שאנו צריכים לחשוב יותר על מהות ימי בין המצרים, אומנם הזיפים מעקצצים אך אפילו ב'תשעת הימים' המחסור בבשר לא מורגש.

לקנות דגים אולי נשמע קל, מגיעים לוקחים וזורקים לסיר. אך דווקא בדגים התורה הגדולה היא לא איך לצלות או לבשל, אלא איך לבחור דגים טריים, כאן נמצא סוד הטעם של הדג המרוקאי של סבתא, לאו דווקא בתיבול מוצלח (כמובן שהוא לא מזיק).

בבואנו לבחור דג לשבת או לסתם יום של חול, אנחנו נוטים להסתכל על תג המחיר ושואלים את עצמינו 'כמה לקילו'... כאן טמונה הטעות! וכאן טמון אחד מהשקרים השיווקים הגדולים של שוק הדגים.

דג מעובד כמעט תמיד יעלה זול יותר מדג טרי או קפוא לא מעובד, וזה מפתה אתכם, אין מה לומר, לשלם על קילו סלמון 50 ש"ח במקום 80 ש"ח - אכן חיסכון משמעותי. אבל בשורה התחתונה אתם משלמים הרבה יותר ולאו דווקא בנזק הבריאותי הנגרם מצריכת דג לא מעובד!

איך זה קורה?

פשוט. חברות הדגים הסיניות מצאו לעצמם שיטה להוסיף מים לדג, בשר הדג שאינו מקבל מים בהזרקה כבשר בקר או עוף, מקבל במכת קור תוספת של קרח העשויה מתערובת של מים וחומרים כימיים.

חלק מיבואני הדגים בוחרים במודע לייבא את סוג הדגים הזה שהוא זול משמעותית מהסוגים האיכותיים יותר. לאחר סינון המים מהדג תשארו עם קציץ בשר השוקל מחצית מהמשקל המקורי (ולא כמו שנכתב על הדג "מכיל 80% דג").

לכן במקרה זה ודאי עדיף היה לקנות דג קפוא לא מעובד או טרי, שבשורה התחתונה הוא גם בריא יותר ועולה לנו אותו המחיר.

לפניכם כמה טיפים שימנעו מכם עוגמת נפש במהלך קניות דגים טריים וקפואים (אם כבר לשלם יקר אז שיהיה טוב).

טיפים לקניית דגים טריים

  • על עור הדג להיות מבריק ומעט רירי.
  • עוד שיטה לבדוק את הטריות של דג הנקנה טרי, לחצו על עורו של הדג במידה וטביעת האצבע שלכם נראת על עור הדג, סביר להניח שבעל החנות הפשיר דג מהקפיא. במידה וטביעת האצבע שלכם נמחקת מייד הדג טרי.
  • בדג שלא נוקה הזימים צריכים להיות אדומים, התרחקו כמתחווי קשת מזימים אפורים.
  • ריח לא נעים מעיד על דג לא טרי.
  • רכישת דג איכותי (נורבגי ולא סיני למשל) יתן לכם תוצאה מעולה בצלחת. וודאו כי החנות או רשת השיווק נמצאות בפיקוח משרד הבריאות.
  • המוכר - אין מה לעשות - יודע לנקות את הדג הרבה יותר טוב מאיתנו, תנו לו לעשות את העבודה ולא תשארו עם שאריות לא נעימות.
  • דג טרי שורד במקרר 3-4 ימים, יותר מזה? הקפיאו את הדג מראש. דגים עדינים כמו פורל כדאי לאכול ביום הקנייה.

טיפים לקניית דגים קפואים

  • בקניית דגים קפואים, דג קפוא לא מעובד עדיף מבחינה כספית ובריאותית (וודאי שקולינרית) על דג מעובד.
  • שימו לב לתאריך האריזה, אם עברו יותר מחודשיים מזמן ההקפאה כדאי להמנע מקניית הדג (הדג לא מקולקל אך איכותו יורדת).
  • הדג צריך להיות קשה כאבן, המקפיא צריך לעמוד על 18 מעלות מתחת לאפס.
  • האריזה חיבת להיות שלמה, אריזת ואקום עדיפה.
  • המנעו מדג קפוא שלא עבר ניקוי.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
אם יש לדג טונה צבע ירוק בצדדים? הוא בסדר?
איריס
1
לשבת זה לא היה רעה
יוסי גרין
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות