נתחיל קודם בפתרון בעיית הקפה שלכם על הבוקר. אז כן, ברוב המקרים אתם יכולים להשתמש גם בחלב שאתמול עבר לו התאריך.
בכלל מוצרי חלב בתוך שלושה ימים מיום פקיעת התאריך, אתם יכולים לטעום להריח לחוש והיה וערב הטעם לחכיכם תוכלו לפתוח את הבוקר על רגל ימין.
בכדי להכניסכם לסוגיית "הנדסת מזון והמסתעף" אתם צריכים לדעת שיש שני סוגי סימונים מרכזיים על מוצרי המזון: "לשימוש עד" ו"עדיף להשתמש לפני" .
על פי הנחיות משרד הבריאות צורת הסימון "לשימוש עד" תסומן על קבוצת המוצרים שבהם עלול להתפתח קלקול מיקרוביאלי עקב צמיחת חיידקים המהווים סכנה לבריאות.
"עדיף להשתמש לפני" יסומן על מוצרים שבהם חיידקים לא ממהרים לצמוח, ומה שהטביע היצרן את המילים "עדיף להשתמש לפני" זה רק בכדי להמליץ לקונה עד מתי כדאי להשתמש כלומר מתי כבר אבד מרקמו וטעמו של המוצר ואפילו נותן טעם בר נותן טעם אין בו.
גם מוצרים מהמחלקה השנייה שאינם בסיכון מיקרוביאלי עלולים לאחר זמן ארוך לקבל חיידקים לכן הבאנו לפניכם בטבלה המצורפת פרוט של תוחלת החיים לאחר המלצת היצרן.
לאחרונה חברות המזון החלו לסמן המלצות שימוש על יותר ויותר מוצרים לדוגמא "מומלץ לצרוך תוך שבעה ימים מיום הפתיחה", “הטריות נשמרת עד 3 ימים מהפתיחה" וכדומה כדאי לשים לב להמלצות כאלו והדומות להם. וברור שבכל מחלוקת בין הסימון על גבי המוצר לבין הטבלאות המצורפות הלכה למעשה על פי הסימון על המוצר.
הערה חשובה: אין באמור בכתבה כדי המלצה לשימוש במוצרים לאחר התאריך הרשום עליהם. המידע שלהלן הוא מידע כללי אפשרי לבדיקת הגולשים ואינו מידע מקצועי.
לפניכם טבלאות תוחלת חיים של מוצרים בסיסיים שונים (באריזות סגורות אלא אם כן צוין אחרת):