

לפי חברת החשמל ניתן לחסוך לא מעט כסף וחשמל בזמן שאתם מבשלים. איך? הכל תלוי בשימוש ובהפעלה נכונה של מוצרי החשמל:
תנור אפייה: ברכישה – כמובן לרכוש עם דירוג אנרגטי חסכוני, ולהתאים את התנור לגודל המשפחה ולצרכיה. עדיף לרכוש תנור עם אפשרות טורבו, המאפשרת בישול ואפייה של כמה מאכלים בו זמנית. מומלץ שלא לחמם את התנור מראש, אלא אם כן נדרש בהוראות ההכנה של המאפה או התבשיל ולא לחמם בטמפרטורה גבוהה מהנדרש.
כמו כן עדיף להשתמש בטוסטר אובן או במכשירים קטנים אחרים לצליית בשר שמשקלו קטן מ-2 ק"ג. יש להימנע מפתיחת הדלת במהלך האפיה, ובנוסף לכך ניתן להפסיק את פעולת התנור כ-10 דקות לפני סיום תהליך האפייה ולנצל את החום הנותר לאחר כיבוי המכשיר תוך הימנעות מפתיחת דלת התנור.
כיריים חשמליות: ברכישת כיריים חשוב לבדוק את נתוני ההספק וצריכת החשמל של המכשיר הרשומים על גבי תווית אנרגיה המוצמדת למכשיר. לכיריים החשמליות יש יתרונות של נוחות, ניקוי קל, מהירות בישול ובטיחות. כשמכינים תבשיל המצריך בישול ממושך (יותר מ-40 דקות), כדאי להשתמש בסיר לחץ שכן החיסכון הוא משמעותי גם במשך זמן הבישול וגם בצריכת החשמל.
בנוסף יש להקפיד להשתמש בכלי בישול בעל קוטר מתאים לגודל ה"ראש" שעליו מונח הכלי בזמן הבישול, ושיהיה בעל תחתית ישרה ומכסה תואם (ולהמנע מפתיחתו בשעת הבישול). אפשר לכבות לפני תום הזמן, ולאפשר לסיר להתבשל על החום שנותר.
קולט אדים ומאוורר: בבתים רבים כיום מותקנים מכשירים מסוג זה. במיוחד בבתים המעוצבים עם מטבח וסלון בחלל אחד, כדי למנוע התפשטות הריחות ואדי הבישול. בחרו במאוורר שגודלו מתאים לגודל החלל בו הוא עתיד לפעול, דאגו להתקנה מקצועית במיקום המתאים ביותר והקפידו שהמסנן של קולט האדים יהיה נקי מאבק ומשומנים אשר עלולים להגביר את צריכת החשמל.