ככל שחופשת הקיץ מתקרבת לקצה, כך לצד אנחת רווחה אנחנו שומעים יותר ויותר זעקות של ההורים, הפותחים את רשימות הקניות לשנת הלימודים ומתכוננים למסע הכומתה בחנויות המתמחות. למרות הבדלי הרשימות ישנן מספר תחנות בהן עובר כל הורה והורה.
כלי כתיבה
בקניית כלי כתיבה ישנן שתי אסטרטגיות מובילות, ולכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. רוב ההורים מעדיפים לקחת נשימה עמוקה ולהיכנס לחנות לשעות ארוכות, כשהם מלקטים בקפדנות מאות פריטים שכל אחד מהם חייב להתאים להגדרות נוקשות של כל מורה. הורים אחרים פורצים לחנות, קונים במהרה את הציוד הבסיס לימים הראשונים, הכולל עפרונות פשוטים, טושים, מספריים ודבק, ונמלטים על נפשם דרך קופה מהירה.
היתרון של השיטה הראשונה שהתהליך המייגע של קניית כלי כתיבה מסתיים תוך יום אחד, ולרוב הורים זריזים מצליחים לקנות את כל הנדרש במקום אחד. החיסרון הוא שהם נאלצים לעשות את זה בצפיפות איומה ובלחץ, כשסביבם רבבות של הורים עצבניים ומעט מאוד מוכרים מותשים. לעומתם, הורים מהסוג השני נהנים מקניה רגועה בימים שקטים שאחרי תחילת שנת הלימודים, שלוקחת הרבה פחות זמן ולרוב גוזלת הרבה פחות עצבים. הבעיה היא כמובן שבימים אלה לרוב כבר חסרים כמה פריטים משונים שמככבים בכל רשימה, כמו תיקיות בצבע טורקיז או קלסרים עם הדפס של ענן מחייך, וההורה נאלץ לחזור לחנות שוב ושוב.
ילקוט
כולנו מחפשים תיק שיהיה נוח, ידידותי לגבו של התלמיד וזול. אך כפי שזה קורה במקרים רבים, מתוך שלושה ניתן למצוא רק שניים. כדי לא לשקוע בהשוואת פרמטרים של מאות תיקים זכרו את הדברים הבסיסיים: הילקוט חייב להיות כמה שיותר קל, היות ומתווסף אליו משקל הספרים, בעל כתפיות רחבות וכיסים רבים ככל האפשר.
חשוב במיוחד שיהיה בילקוט כיס נפרד לקופסת האוכל, כדי שהנוזלים או הממרחים לא ילכלכו את הספרים והמחברות. ומה לגבי העיצוב? לצערנו, גם העיצוב היוקרתי ביותר אחרי שמנגבים בו את כל הרצפות בבית הספר, די מאבד מיופיו המקורי.
כיסא ושולחן עבודה
אף ילד לא אוהב לעשות שיעורי בית, אבל אם לא נוח לו לשבת, אם אין לו מקום קבוע לעשות שיעורי בית ואם אין לו מקום לשמור את כל הציוד שלו, הסיכויים שהוא ילמד בבית הולכים ונעלמים. לא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה לספק לכל ילד עמדת עבודה משלו, אבל לכל ילד צריך להיות מקום קבוע בו הוא יכול לשמור את חפציו ולעשות שיעורי בית.
כוורת קטנה או מספר מדפים אישיים יכולים לפתור את בעיית אחסון ספרים. אם מספר ילדים בגילאים שונים יושבים ליד אותו שולחן לעשות בתורם את שיעורי הבית, חשוב במיוחד שהכיסא יהיה מתכוון, כדי שכל ילד יוכל לכוון אותו לפי גובהו ולשבת בנוח. גם התאורה במקום העבודה משחקת תפקיד חשוב, ואם התאורה הכללית בחדר הילדים לא מספיק טובה וחזקה, מומלץ מאוד לרכוש גם מנורת שולחן.
ואי אפשר בלי השאלה שעולה כל פעם מחדש, לקחת את הילד לקניות?
מחד, הילד לרוב מתמצא יותר מהוריו ברשימת הציוד וגם יודע הרבה יותר טוב, איזה עיצוב נחשב לטוב, ומאיזה חייבים להימנע. מאידך, תשומת לב מוגברת לעיצובים ולפריטים יפים, אך לא שימושיים יכולה להיגמר בסופו של דבר ברשימת קניות הרבה יותר ארוכה והרבה יותר יקרה מהצפוי. כדי לא להסתכן בבכי מר מחד ובחשבון מנופח מאידך, ניתן להפריד את הקניות לשני חלקים.
את הסבב הראשון עושים יחד עם הילד ובו קונים את הדברים שעיצובם חשוב לילד במיוחד: ילקוט, קלמר, יומן וכו'. המפתח להצלחה הוא לקבוע מראש אילו פריטים אתם קונים בסבב הזה ולקנות אך ורק אותם. לסבב השני יוצאים לבד ובו קונים כלי כתיבה וציוד עזר, בלי שהעוזר הקטן ידחוף לעגלה עטים מקושטים או אריזה נוספת ומיותרת של מדבקות ומחקים צבעוניים.