ראשית, חשוב לוודא שהסיר או המחבת שאנו קונים תואם את סוג הכיריים שלנו. תחתית אינדוקציה מתאימה לכל סוגי הכיריים, אך לא להפך. פעמים רבות הסירים הפשוטים לא מתאימים לכיריים העובדים בטכנולוגיית אינדוקציה, וחשוב לבדוק את התאמת הסיר לפני הקניה.
סירי נירוסטה הם הסירים הפופולאריים ביותר היום. הסירים האיכותיים ביותר בקטגוריה הזאת נושאים תווית "18/10 אל-חלד". אף שהסירים האלה יקרים יחסית, הם בדרך כלל מאריכים ימים ושומרים על איכותם לאורך שנים. התחתית של סיר נירוסטה איכותי צריכה להיות מורכבת משלוש שכבות, כשהתחתונה והעליונה עשויות מנירוסטה ושכבת ביניים עשויה מאלומיניום. שכבת אלומיניום מבטיחה בישול מהיר ואחיד.
סירי נירוסטה לעיתים קרובות נמכרים עם מכסי זכוכית. המכסים האלה לא רק יפים, אלא גם נוחים מאוד כי הם מאפשרים לבדוק את מצב המזון המתבשל בסיר. הידיות של הסירים האיכותיים לא מתחממות בזמן הבישול, כך שניתן להוריד את הסיר מהאש בלי להשתמש בכפפה. סירי נירוסטה מתאימים לשטיפה במדיח כלים, והיתרון הזה מקנה להם לא מעט אוהדים.
סירים קרמיים אהובים על הרבה בשלנים, אך דורשים בדיקה קפדנית יותר במהלך הקניה. חשוב שעל הסיר או על המחבת תהיה תווית שמעידה שהכלי עבר בדיקה ואינו מכיל חומרים רעילים. הציפוי של הכלי חייב להיות עבה כדי להבטיח בישול בריא וניקוי קל. ציפוי עבה יאפשר בישול כמעט ללא שמן, ואילו ציפוי לא איכותי יגרום במהירות לכל המזונות להידבק לתחתית. מומלץ לקנות סירים קרמיים בעלי ציפוי בעובי של 4 מ"מ לפחות.
אם המכסה של הסיר הקרמי לא נסגר היטב, מדובר בעיוות של הסיר שרק ילך ויחמיר עם הזמן, במיוחד כשמדובר בסיר עם ציפוי לא עבה במיוחד. כמו כן, בעת הקניה חשוב לבדוק את הידיות של הסיר. ידיות של סירים קרמיים מתחממות מאוד בזמן הבישול, לכן כדאי לקנות סיר עם ידיות סיליקון. אם אין כאלה, ניתן לרכוש אוחזי סיליקון שמתלבשים על הידיות ומאפשרים הורדה קלה של הסיר מהאש.