אנחנו כבר בעיצומה של חופשת הקיץ, ומזג האוויר נפלא, גם כשהשמש יוקדת. הבעיה היא שאצל הילדים החופשה, ובפרט חופשת הקיץ קשורה אצלם בקשר הדוק לצריכה מסיבית של גלידות, ארטיקים וחטיפים למיניהם. לנו ההורים זה עולה הון רב.
מה עושים? כמו תמיד מדור צרכנות נבונה תחת שרביטי ממליץ להכין בבית. הכנה בבית נתפסת פעמים רבות ככזו שאף פעם לא תשיג את התוצאות שמושגות במפעלי שטראוס, או אוסם. אבל הטעות נעוצה בדך כלל שמנסים לעשות את הממתקים הביתיים "אובר-בריאים". לדעתי, כל הכנה בבית עדיפה על אוכל מתועש, לכן אפשר לשחרר בכמויות השמנת או החומרים האחרים שאנו מכניסים לממתקים הביתיים.
גלידות למשל, הן הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות לכם ולילדיכם אם תכינו אותן בבית. הם פי כמה יותר טעימות וגם לאין ערוך בריאות.
מתכון לגלידת וניל אגוזים
חומרים:
6 ביצים
200 גרם אבקת סוכר (או מעט יותר, לפי הטעם)
1 מקל וניל מגורר
600 מ"ל שמנת מתוקה
אפשרי: 2 כפות קקאו או שוקולית, אגוזים שבורים ממבחר מינים
איך תכיני?
מקציפים את השמנת המתוקה ומכניסים לקירור
מקציפים את הביצים בנפרד עם אבקת הסוכר, מוסיפים את הגרגירים של מקל הווניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את האגוזים, או את הקקאו/שוקולית (אם החלטתם ללכת על כיוון יותר שוקלדי)
מקפלים בעדינות את השמנת המוקצפת לתערובת הביצים, ומקפיאים ל-12 שעות.
מתכון גלידת פירות
חומרים
1/2 קילו פירות לפי בחירתכם
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס נוזלים (לפי בחירה. המלצתי היא על תפוזים או על שמנת, אבל אפשר גם חלב)
איך תכיני?
שוטפים את הפירות, מקלפים ומחרצנים.
חותכים לקוביות של 3 סנטימטר, מכניסים לשקית ומקפיאים ל-24 שעות.
מוציאים מהקפאה ומפשירים 10 דקות, כך שאפשר יהיה לפרק אותם חזרה לקוביות.
מכניסים למעבד מזון יחד עם הסוכר והנוזל, ומעבדים (בערך חמש דקות רצופות, לא כולל ההפסקות בכדי שהמעבד לא ישרף) עד שמתקבל מרקם של גלידה.
בשביל הילדים: ארטיק יוגורט
לשמונה ארטיקים
- 3 בננות בשלות
- יוגורט שהוכן מ־3 ל' חלב ושמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
- טיפות מעטות של תמצית וניל
איך מכינים?
- מועכים את הבננות, מוסיפים את היוגורט, הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב ומכניסים לתבניות ארטיק או לכוסות חד פעמיות. נועצים מקלות ומקפיאים.
מדהים: מרשמלו בהכנה ביתית
איך מכינים?
- 2 שקיות ג'לטין
- 1 כוס מים
- 2 כוסות סוכר
- 3/4 כוס סירופ תירס
- קורט מלח
- 2 כפות תמצית וניל
- אבקת סוכר
איך מכינים?
- מערבבים בקערת המיקסר את הג'לטין עם חצי כוס מים וממתינים חצי שעה.
- מערבבים בסיר בעל תחתית עבה את הסוכר, סירופ התירס, חצי כוס מים וקורט מלח. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד לטמפרטורה של 115 מעלות.
- מפעילים את המיקסר עם ראש ההקצפה ומזליפים באיטיות את הסירופ שבושל לתערובת הג'לטין. לאחר 10 דקות מוסיפים שתי כפות תמצית וניל.
- יוצקים את התערובת על חלקו החלק של משטח סיליקון ומשאירים לייבוש במשך 12 שעות.
- בוזקים מעט אבקת סוכר וחותכים את המרשמלו לקוביות.