מתכון למופלטה מרוקאית
החומרים:
- קילו קמח
- כפית גדושה מלח
- 3 כוסות מים
- כוס שמן
אופן ההכנה
- ערבבו בקערה את הקמח והמלח.
- הוסיפו את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
- חלקו את הבצק לכדורים בגודל ביצה.
- טובלים את הכדורים בשמן.
- הניחו את הכדורים בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
- חממו מחבת טפלון על אש בינונית נמוכה (ללא שמן).
- שמנו היטב את משטח העבודה, לאחר מכן שטחו עליו כל כדור בצק לעיגול דקיק (חשוב שיהיה דקיק) ועגול.
- הניחו את המופלטה המשומנת על המחבת.
- טגנו את צידה האחד של המופלטה כחצי דקה עד להזהבה.
לחילופין ישנה את שיטת הטיגון המסורתית: מטגנים את המופלטה הראשונה מצדה האחד כחצי דקה ולאחר מכן מניחים עליה עוד מופלטה והופכים ומטגנים כחצי דקה. לאחר מכן שוב הופכים ומניחים מופלטה חדשה עד להווצרות ערימה של 10-15 מופלטות. בשיטה זו המופלטות מתבשלות בחום הפנימים הנוצר בערימה.
מגישים עם דבש. אפשר גם עם חמאה, סירופ מתקו וקצפות למיניהם.
בתאבון, חג שמח!