נפרדים מפסח: מתכון למופלטה

יוצאי צפון אפריקה כבר בכוננות מימונה והפוליטיקאים מחפשים בית בו יוכלו לבלוס מופלטה ראויה לשמה • מדור צרכנות נבונה מגיש לכם את המתכון הזול הטעים והפשוט של המופלטה האותנטית מבית סבתא (צרכנות נבונה)

|
5
| כיכר השבת |
מופלטה מרוקאית (צילום: פלאש 90)

מתכון למופלטה מרוקאית

החומרים:

  • קילו קמח
  • כפית גדושה מלח
  • 3 כוסות מים
  • כוס שמן

אופן ההכנה

  • ערבבו בקערה את הקמח והמלח.
  • הוסיפו את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
  • חלקו את הבצק לכדורים בגודל ביצה.
  • טובלים את הכדורים בשמן.
  • הניחו את הכדורים בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • חממו מחבת טפלון על אש בינונית נמוכה (ללא שמן).
  • שמנו היטב את משטח העבודה, לאחר מכן שטחו עליו כל כדור בצק לעיגול דקיק (חשוב שיהיה דקיק) ועגול.
  • הניחו את המופלטה המשומנת על המחבת.
  • טגנו את צידה האחד של המופלטה כחצי דקה עד להזהבה.

לחילופין ישנה את שיטת הטיגון המסורתית: מטגנים את המופלטה הראשונה מצדה האחד כחצי דקה ולאחר מכן מניחים עליה עוד מופלטה והופכים ומטגנים כחצי דקה. לאחר מכן שוב הופכים ומניחים מופלטה חדשה עד להווצרות ערימה של 10-15 מופלטות. בשיטה זו המופלטות מתבשלות בחום הפנימים הנוצר בערימה.

מגישים עם דבש. אפשר גם עם חמאה, סירופ מתקו וקצפות למיניהם.

בתאבון, חג שמח!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מרוקאי
4
לא הרבה, רק כפית וחצי...
מורן
3
אנחנו צריכים ללמד אותך לעשות מופלטות כמו במרוקו!!
מרוקאית
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות