החמאה של הטבע: אבוקדו

הוא בריא לגוף, הוא בריא לעור הפנים. מדור צרכנות נבונה, מגיש: כל מה שרציתם לדעת על אבוקדו, מסגולותיו הבריאותיות ועד למשחת אבוקדו שתהפוך אתכם לצעירים יותר (צרכנות)

|
1
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

האבוקדו הוא אחד ממבשרי החורף, הוא כל-כך פופולרי שאנו בטוחים שהוא פרי ישראלי, אך האמת שבהשוואה לזית הוא עולה חדש. מקור האבוקדו הוא בכלל באמריקה, והוא עולה חדש לא רק בישראל.

הספרדים הראשונים שהגיעו ליבשת החדשה, גילו את אמריקה אבל לא רק, הם גילו גם את האבוקדו, את השוקולד, את הטבק, הקפה ועוד המון דברים שהפכו לחלק מסדר היום הקלאסי שלנו.

הטבחים והבשלנים בשבטי המאיה הכינו מהאבוקדו מטעמים, והכובש הספרדי אהב, והפך אות האבוקדו לחלק מהתפריט של חייליו. המלחים שגילו את הפרי במקסיקו כינו אותו 'אגס החמאה', והוא אכן החמאה של הטבע.

אבוקדו - מבשיל רק בבית

האבוקדו נקטף לפני הבשלתו, מכיוון שאינו מבשיל על העץ. במידה והאבוקדו נשאר על העץ הוא פשוט מרקיב. לכן האקסיומה - "אבוקדו קונים רך או לא קונים אותו בכלל" - היא לחלוטין טעות. אם אתם מתכננים לאכול את האבוקדו היום או מחר וודאי שאבוקדו רך הוא בשבילכם, אבל אם אתם קונים כמות לשבוע או לימים מספר, עדיף לקנות את האבוקדו קשה, אחרת לאחר יום יומיים ישחירו פניו.

אז איך יודעים אם האבוקדו הבשיל?

באופן כללי אפשר לחלק את מראה האבוקדו לפי ארבעה זנים עיקריים. הזנים אטינגר ופוארטה מתכסים בכתמים שחורים כאשר הם בשלים, זן האס הופך לשחור וישנם זנים שאינם משנים את צבעם - והדרך לבדוק אם הבשילו היא רק במגע ידני (תחושה של מעט רכות מראה על הבשלה).

טיפ: כדי לזרז את הבשלת האבוקדו הניחו אותו במקום חמים ביחד עם פירות נוספים באותו הקערה. אם אתם נוטים לשכוח את הפירות שלכם במזווה והם מרקיבים לעיתים קרובות, כדאי להפריד את האבוקדו (אותו נוטים לשכוח, עקב העובדה שתמיד חייבים לחכות להבשלתו) אפשר לגרום להאצת ההבשלה על ידי עטיפת האבוקדו בנייר עיתון. האבוקדו נשמר בקירור במשך זמן רב לפני הבשלתו, אך לאחר ההבשלה אפשר לשמור אותו רק לארבעה ימים.

25 אחוזים שומן איכותי ובריא

כבר לפני שלוש מאות שנה הכירו הרופאים את סגולותיו הבריאותיות של האבוקדו. הרופאים בעת העתיקה הכיר בכך כי יש ביכולתו לחזק את הגוף מבחינה תזונתית, וכי האבוקדו עשיר מאוד בשומן המשתייך לקבוצת השומן ולא לקבוצת הפירות.

אחוזי השומן באבוקדו משתנה מאד לאורך העונה. ישנם זנים המכילים עם תחילת העונה 15 אחוזי שומן ובשיא העונה יכולים להכיל 0 אחוזי שומן.

השומן באבוקדו הוא איכותי, יש בו חומצות שומן בלתי רוויות והוא אינו מכיל כולסטרול. האבוקדו עשיר יותר בהשוואה לשאר הפירות, בחלבון, ויטמינים ו-11 מינרלים שונים. גם מבחינה קלורית האבוקדה עשיר יותר מפירות אחרים, חצי אבוקדו עשוי להכיל עד -140 קלוריות.

אבל, חשוב לדעת, כי בכמויות גדולות הוא קל לעיכול הוא לא מתאים לשומרי גזרה.

משחת אבוקדו לפנים

האבוקדו הוא להיט בתחום תכשירי הטיפוח. אפשר למצוא אותו בשמפו אך הוא יעיל בעיקר בשמירה וחידשו תאי עור. אפשר למצוא את האבוקדו כשחקן מרכזי במסכות ותכשירים קוסמטיים רבים. ניתן להשתמש בפרי טרי להכנת מסכות לפנים.

להכנת מסיכת אבוקדו: ערבבו אבוקדו בכמות הרצוייה כבסיס למשחה, עם מיץ לימון או חלמון ביצה לעור שומני או יבש בהתאמה). הוספיו שמנים (זית, שקדים או נבט חיטה) ואף דבש.

אחרי שהעיסה הדביקה והלא כל כך נעימה הזו תוסר מהפנים תקבלו פנים חדשות.

מתכון: חצאי אבוקדו ממולאים

לשמונה מנות

  • 4 אבוקדו בשלים וגדולים
  • מיץ מלימון אחד
  • חבילה של דגי אלסקה (Alaskan Pollock)
  • עגבניות שרי חצויות
  • שמן זית מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • חוצים את האבוקדו לשני חצאים ומורחים מיץ לימון כדי שלא ישחירו. חותכים את הדגים לחתיכות בינוניות ומערבבים עם מלח, שמן זית, מיץ לימון והפלפל- לפי הטעם.

להגשה:
מניחים בצלחת חצי אבוקדו ושמים בתוכו את תערובת הדגים (לדאוג שחלק מהרוטב יהיה גם על האבוקדו).
מקשטים מלמעלה בעגבניות שרי שנטבלו ברוטב של המילוי.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות