לקציצות העוף:
- תרסיס שמן
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל סגול
- 2 שיני שום, כתושות
- 450 גרם עוף טחון
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 3/4 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- ¼1 כוסות פטרוזיליה קצוצה, מחולקות לשניים
- 4 ענפי בצל ירוק, חתוכים גס
- 1 שן שום, כתושה
- גרידה ומיץ מלימון 1
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- צ'ילי גרוס, להגשה
- פירה, להגשה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר כסף ומרססים בספריי שמן.
2. במחבת בינונית, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומאדים כדקה.
3. מעבירים את הבצל והשום לקערה בינונית ומצננים מעט. מערבבים פנימה את העוף, הפטרוזיליה והחרדל; מתבלים במלח ופלפל. יוצרים מהתערובת כדורים (מ-2 כפות כל אחד) ומעבירים לתבנית המוכנה. אופים את הקציצות עד שהן מוצקות ומבושלות לגמרי, 17-20 דקות.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערת מעבד מזון את חלב הקוקוס, חצי מכמות הפטרוזיליה, הבצל הירוק, השום, גרידת הלימון ומיץ הלימון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה; מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
6. מפזרים את הצ'ילי הגרוס והפטרוזיליה הנותרת מעל הקציצות. מגישים על פירה ומצפים ברוטב.