רכיבים
- 400 גרם כבד עוף צלוי, חתוך לקוביות גדולות
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים או סגולים, פרוסים לחצאי טבעות
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית חומץ בלסמי
לפירה:
- 4 תפוחי אדמה, מקולפים
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיונז
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
2. מוסיפים את קוביות הכבד, מטגנים יחד תוך ערבוב מדי פעם, ואז מוסיפים את היין הלבן, הסילאן והחומץ הבלסמי, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם.
3. במקביל, מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומבשלים עד לריכוך.
4. כשתפוחי האדמה רכים, מכבים את האש, מסננים את המים מהסיר ומועכים אותם היטב למרקם חלק. מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף שמן זית וכף מיונז ומערבבים במרץ. לקבלת מרקם קטיפתי במיוחד, מניחים מסננת על קערה ומעבירים דרכה את הפירה.
מגישים לכל סועד צלחת עם מצע פירה חם ועורמים עליו מכבדי העוף בנדיבות.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!