לעוף:
- 4 נתחי חזה עוף
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שמן זית או תחליף חמאה איכותי
לתפוחי האדמה:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 8 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי מזן ראטה (קליפה אדומה), מקולפים וחתוכים עבה
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף אורגנו מיובש
- 3 שיני שום לא מקולפות, כתושות
- 2 לימונים, חצויים
- 1 ענף רוזמרין
- 1 כוס (240 מ"ל) ציר עוף או ציר ירקות, חם / מים חמים עם אבקת מרק
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת תפוחי האדמה:
1. לסיר ברזל יצוק רחב או לתבנית עם שוליים גבוהים, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות, מפזרים מעל את האורגנו ומערבבים הכל יחד.
2. מוסיפים את שיני השום, חצאי הלימונים וענף הרוזמרין, יוצקים על הכל את ציר העוף / ציר הירקות / המים - הנוזל צריך להיות חם, מכסים את הסיר או התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
3. מוציאים מהתנור, סוחטים על הכל את הלימונים (או רק מחצית מהם, לפי הטעם), מערבבים היטב ואופים 30-45 דקות נוספות ללא כיסוי או עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.
לקראת סוף אפיית תפוחי האדמה, מכינים את העוף:
4. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהשמן חם, מטגנים בו את נתחי העוף כולם יחד במשך 3 דקות. הופכים, מטגנים 5 דקות נוספות ומוציאים לצלחת.
מגישים את חזה העוף ותפוחי האדמה מיד, כשהכל חם, לצד סלט ירקות שאתם אוהבים.