רכיבים
- 1/2 כוס קמח מנופה
- מלח ופלפל שחור
- 4 נתחי חזה עוף במשקל 170 גרם כל אחד
- 2 כפות שמן זית
- 4 ענפי תימין טרי או 1 כפית תימין מיובש
- 2 כפות שאלוט קצוץ דק
- 2 כפיות שום קצוץ דק
- 2 כפיות גרידת קליפת לימון
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס ציר עוף או מים עם מעט אבקת מרק
- 2 כפות תחליף חמאה איכותי
אופן ההכנה:
1. מתבלים את הקמח במלח ופלפל שחור, מצפים בקמח את נתחי העוף ומנערים קלות להסרת עודפי הקמח.
2. במחבת גדולה עם תחתית כבדה, מחממים את השמן על אש בינונית, וכשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים אותם במשך 5 דקות או עד להשחמה קלה. הופכים את העופות ומטגנים במשך 5 דקות נוספות או עד שהם מבושלים.
3. בעזרת כף או עם נייר סופג, מוציאים או סופחים את השמן מהמחבת, כך שיישארו בה רק העופות.
4. מוסיפים למחבת את התימין הטרי או המיובש, השאלוט והשום, מטגנים דקה ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון וציר העוף או המים. מגרדים את תחתית המחבת כדי שלא יתקעו בה חלקים חומים שיישרפו ויפגעו בטעם הרוטב.
5. מוסיפים את תחליף החמאה, מבשלים במשך 3 דקות ומכבים את האש. מגישים מיד לצד תוספת של תפוחי אדמה או בטטות.