רכיבים
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1 בצל מתוק קטן, חתוך לקוביות
- 700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1 כף מחית קארי צהוב
- 1 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר
- 2 קישואים, לא מקולפים, שטופים היטב ופרוסים לעיגולים
- 1 ראש ברוקולי, מחולק לפרחים
- 400 גרם (1 פחית) חלב קוקוס
- 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
- 1 מנגו, חתוך לקוביות
- מיץ וגרידת קליפה מליים אחד
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, ממיסים את שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל ומתבלים במלח. מטגנים במשך 5-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם,עד שהבצל מזהיב.
2. מוסיפים את העוף, הקארי, קאיין או הפפריקה וקורט של מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 5 דקות או עד שהעוף משחים. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הקישואים, מבשלים עוד 2 דקות ואז יוצקים את חלב הקוקוס ומוסיפים את הברוקולי. מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט והברוקולי רך.
3. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה, המנגו, מיץ הליים וגרידת הקליפה. מגישים מיד, חם, על מצע אורז או עם נאן (פיתה הודית) טרי. אפשר לפזר מעל קשיו גולמי קצוץ גס.