לעוף פופקורן:
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כוס קמח, מנופה
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור
לרוטב של העוף:
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף סילאן טבעי
לאורז:
- 2 כוסות אורז פרסי / בסמטי
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל שחור
לטנזיה:
- מעט שמן זית כתית מעולה
- 2 בצלים, קצוצים
- 1/2 1 כפות סוכר חום
- שזיפים מיובשים, צימוקים בהירים, משמשים מיובשים
- פיסטוק לא קלוי
- 1/4 כוס מייפל טהור
לבטטות:
- 2 בטטות
- מעט סילאן טבעי
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
הכנת העוף:
1. מניחים בקערה את כל הרכיבים מלבד קוביות העוף, מוסיפים כוס מים קרים ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים אותן בבלילה, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות העוף עד להזהבה.
4. במקביל, יוצקים למחבת גדולה את כל רכיבי הרוטב לעוף, מוסיפים מעט מים חמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות העוף המטוגנות לרוטב, מערבבים במשך 3 דקות על אש בינונית ומכבים את האש. מעבירים את קוביות העוף לקערת הגשה ומפזרים שומשום מעל.
הכנת האורז:
5. בסיר עמוק, מחממים את השמן, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות - על כל כוס אורז מוסיפים 1/2 1 כוסות מים חמים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מנמיכים לאש קטנה, סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהאורז מוכן.
הכנת הפירות היבשים:
6. במחבת על אש בינונית, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים הכל יחד תוך ערבוב במשך 10 דקות על אש נמוכה. סמוך להגשה, מניחים מהתבשיל על האורז.
הכנת הבטטות:
7. מקלפים את הבטטות ומחממים אותן במיקרוגל במשך 6 דקות. מוציאים, חותכים את הבטטות לקוביות, מזלפים מעל סילאן ומתבלים במלח ופלפל שחור.