להשריית העוף:
- 1/2 כוס מלח גס
- 1/3 כוס פלפל שחור גרוס
- 3 כפות אבקת בצל
- 3 כפות אבקת שום
- 3 כפות פפריקה חריפה
- 1.5 ק"ג חלקי עוף - משולשים ושוקיים
לתיבול:
- 3 כפות פפריקה חריפה
- 1-2 כפות פפריקה מעושנת
- 2 כפות סוכר
לציפוי:
- 1/2 2 כוסות קמח, מנופה
- 3 כפות שום גבישי
- 3 כפות בצל גבישי (ניתן להשיג בכשרות מהודרת בסופרים ובחנויות תבלינים)
- 2 כפיות מלח גס
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- שמן צמחי, לטיגון
- 2 ביצים גדולות
אופן ההכנה:
שלב ראשון: השריית העוף בתמיסת מלח ותבלינים
לפני שמתחילים, הכינו 2 כוסות מים רותחים ו-6 כוסות מי קרח.
1. בקערה גדולה מערבבים את המלח הגס, הפלפל השחור, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה החריפה ביחד עם 2 כוסות מים רותחים, עד שהמלח נמס לגמרי. מוסיפים לקערה 6 כוסות מי קרח (ללא הקרח) ומערבבים היטב. התמיסה צריכה להיות קרה - אם היא לא קרה, מכניסים למקרר לכמה דקות. מוסיפים את חלקי העוף לתמיסת המלח ומעבירים למקרר למשך 12-24 שעות.
שלב שני: תיבול וציפוי העוף
2. בקערה אחת מערבבים את תערובת התיבול ובקערה נפרדת מערבבים את תערובת הציפוי (ללא השמן והביצים כמובן).
3. מוציאים את חלקי העוף מתמיסת המלח, מנערים בעדינות ומייבשים בטפיחות עם מגבת נייר.
4. מתבלים קלות כל עוף בתערובת התיבול משני הצדדים ואז מגלגלים בתערובת הציפוי ומסדרים את העופות צפופים בתבנית. מעבירים למקרר, ללא כיסוי, למשך שעה, עד שהציפוי נדבק לעופות. שומרים בצד את קערות התיבול והציפוי לשלב הבא.
שלב שלישי: טיגון העוף
5. לסיר עמוק בעל מכסה ותחתית כבדה, יוצקים שמן בגובה 5 ס"מ. מחממים את השמן על אש בינונית - וכך יודעים אם הוא מוכן לטיגון: מכניסים לסיר פיסת לחם קטנה. אם תוך דקה היא מקבלת גוון חום בהיר - השמן חם מספיק (162 מעלות במדחום).
6. בקערה רדודה, טורפים את הביצים יחד עם 2 כוסות מי קרח (ללא הקרח). טובלים את העופות בביצים ואז מגלגלים שוב בתערובת הציפוי ומנערים קלות.
7. מניחים בזהירות 3-4 עופות בכל פעם בשמן החם, מכסים את הסיר ומטגנים במשך 5-6 דקות, עד שהעופות מזהיבים בצד אחד. מסירים את המכסה, הופכים את העופות ומטגנים 5-6 דקות נוספות, ללא מכסה. בעזרת מלקחיים מעבירים את העופות המוכנים לרשת תנור המונחת על נייר אפייה לספיגת השמן וחוזרים על הטיגון עד שכל העופות מוכנים.
מגישים מיד, חם, עם סלט קולסלאו, חמוצים וירקות טריים בלחמנייה חמה, עם כל רוטב אהוב.