רכיבים
- ½1 כפיות קורנפלור
- ½1 כפיות מים קרים
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס קטשופ
- 2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
- 3-5 שיני שום, כתושות
- 1-2 כפיות זנגביל טחון
- 2-3 כפות שמן שומשום
- 1 כף שמן זית
- 750 גרם חזה עוף, ללא עור, חתוך לקוביות בגודל ביס ומתובל במלח ופלפל
- 4-5 כוסות פרחי ברוקולי, מתובלים במלח ופלפל לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור
- זרעי שומשום, לפי הטעם - לקישוט
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מניחים את הקורנפלור והמים ומערבבים עד להמסה; מניחים בצד.
2. בסיר בינוני, מניחים את הדבש, רוטב הסויה, הקטשופ, החומץ, השום והזנגביל ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
3. לאחר הרתיחה של התערובת, מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמים. מערבבים לאיחוד ומניחים לרוטב להתבשל ולהתעבות במשך 2-3 דקות; תוך ערבוב כמעט רצוף.
4. לאחר שהרוטב סמיך כרצונכם, מסירים מהאש ומניחים בצד.
5. למחבת גדולה שופכים את השמנים והעוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-5 דקות, או עד שהעוף מבושל; מערבבים ומקפיצים לסירוגין כך שהעוף יתבשל באופן שווה.
6. דוחפים את העוף לצד אחד של המחבת ומניחים את הברוקולי בצד השני (זו נראית כמות גדולה, אבל הוא מתכווץ ונפחו יורד כמעט בחצי), שופכים את הרוטב בעיקר על העוף ומוסיפים כמה כפות על הברוקולי. מכסים את המחבת, משנים את האש לבינונית-נמוכה ומאפשרים לברוקולי להעלות אדים במשך 3-5 דקות, או עד שהוא רך במידה הרצויה.
7. מסירים את המכסה ובמידת הצורך, מצמצמים במשך 1-3 דקות נוספות, כדי להפחית חלק מכמות הרוטב. מקשטים בשומשום ומגישים מיד.