זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 ק"ג עוף, משולשים ושוקיים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול, פרוס לחצאי טבעות
- 2 כוסות עגבניות שרי או עגבניות חתוכות גס
- 1 גמבה, חתוכה גס
- 1 כוס זיתי קלמטה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מניחים את תפוחי האדמה, הבצל, העגבניות, הגמבה והזיתים. בקערה נפרדת מניחים את העוף. לקערת הירקות, מוסיפים מחצית מכמות השום, השמן והחומץ, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. לקערת העוף, מוסיפים את המחצית הנותרת של השום, השמן והחומץ, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
2. לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים, שופכים את הירקות בשכבה אחת, מסדרים מעל את העופות וצולים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שתפוחי האדמה רכים והעופות מבושלים.
ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.