רכיבים
- 400 גרם עוף טחון / בשר הודו טחון
- 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
- 1 שן שום, כתושה
- פלפל שחור
- 1 דלעת קטנה, ללא זרעים, פרוסה לחצאי טבעות בעובי 0.5 ס"מ
- 2 כפות שמן שומשום או שמן זית
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס מיץ רימונים / מיץ תפוזים / סיידר תפוחים
- 3 כפות דבש
- 2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
- 1 כפית צ'ילי גרוס (או פחות, לחריפות מעודנת יותר)
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את העוף הטחון, הבצל הירוק, הג'ינג'ר, השום וקורט פלפל שחור לאיחוד. משמנים קלות את הידיים ויוצרים מהעיסה 15-20 כדורים בגודל שווה. הכדורים יהיו מעט רטובים, אך הם יתמצקו באפייה.
2. מסדרים את הכדורים בצד אחד של תבנית מרופדת בנייר אפייה ובצד השני מסדרים את פרוסות הדלעת. מזלפים על פרוסות הדלעת כף שמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות או עד שהקציצות מוכנות ופריכות מבחוץ.
4. במקביל, מבשלים בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה 1 כף שמן שומשום, רוטב סויה, מיץ רימונים, דבש, חומץ וצ'ילי גרוס. מביאים את הרוטב לרתיחה במשך 5-8 דקות עד שהוא מסמיך ומצטמצם בכ-1/3. מסירים מהאש.
5. יוצקים כמחצית מכמות הרוטב על הקציצות, מערבבים קלות כך שהוא יצפה אותן היטב ומחזירים לתנור למשך 2-3 דקות.
ניתן להקפיא את הקציצות לפני הכנת הרוטב בכלי אטום עד 3 חודשים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות