רכיבים
- 1 בצל סגול, פרוס עבה
- 1 פלפל אדום, פרוס עבה
- 1 פלפל צהוב, פרוס עבה
- 1 פלפל כתום, פרוס עבה
- 3 שיני שום, כתושות
- 4 נתחי חזה עוף, פרוסים עבה
- 2 כפות שמן קנולה / זית
- 3 כפות תערובת תיבול טאקו (מתכון בהמשך)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
- 2 לימונים, חצויים
אופן הכנת פהיטה עוף מקסיקנית:
הכנת תערובת התיבול לטאקו:
מערבבים יחד 1/2 כפית גדושה כמון, 1/2 כפית גדושה פפריקה מתוקה / חריפה, 1/2 כפית שטוחה אבקת צ'ילי, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, קמצוץ מלח ים, קמצוץ פלפל שחור טרי גרוס, קמצוץ אבקת שום, קמצוץ אורגנו יבש. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר לשימוש חוזר.
1. במחבת ברזל יצוק גדולה, מערבבים יחד את הבצל עם הפלפלים, השום והעוף, מוסיפים את השמן ומערבבים לציפוי מלא.
2. מתבלים הכל ב-3 כפות מתערובת התיבול לטאקו, מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור ומערבבים.
3. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהעוף מבושל והירקות רכים.
להגשה, מניחים מהפהיטה על טורטיות חמות, מוסיפים רוטב אהוב, מקשטים בכוסברה וסוחטים מעל לימון.