זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- 30 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפיות תערובת תיבול איטלקי
- לאורז:
- 1 כוס אורז לא מבושל (לבן או חום)
- 1/4 2 כוסות ציר עוף
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
אופן הכנת עוף ואורז עם עשבי תיבול:
1.ממיסים את המחמאה על אש בינונית במחבת או בסיר גדול (עם מכסה). מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ובתערובת התיבול האיטלקי. מטגנים את העוף עד להשחמה במשך 1-2 דקות מכל צד (הוא לא צריך להיות מבושל עד הסוף בשלב זה), ומוציאים לצלחת.
2. מוסיפים לסיר את האורז, ציר העוף, מיץ הלימון והתיבול האיטלקי. מניחים על הכל את העוף, מכסים מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20-25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
מקשטים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, מוסיפים פרוסות לימון ומגישים מיד.