זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 500 גרם בשר הודו או עוף טחון
- 2 זוקיני / קישואים בינוניים
- 2 ענפי בצל ירוק, פרוס
- 4 כפות כוסברה קצוצה
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
אופן הכנת כדורי הודו עם ירקות אפויים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מגרדים דק את הזוקיני / קישואים (אם בחרתם בקישואים, מקלפים אותם קודם), מעבירים למגבת נקייה וסוחטים היטב מנוזלים.
3. בקערה גדולה, מערבבים יחד את ההודו / עוף הטחון, הזוקיני / קישואים, הבצל הירוק, הכוסברה, השום, מלח ופלפל שחור, עד לקבלת עיסה אחידה.
4. משמנים תבנית אפייה בשמן זית, יוצרים כדורים קטנים מהעיסה, ומסדרים בתבנית ברווחים שווים.
5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב-שחום קל. מעלים את התבנית למדף העליון בתנור, ואופים במשך 2-3 דקות נוספות, להשחמה טובה.