רכיבים
- 6 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- למרינדה:
- מיץ 2 לימונים סחוטים היטב
- 8 שיני שום, כתושות
- חופן עלי תימין טרי
- 1 כף פפריקה
- 1/2 1 כפיות כמון
- 3/4 כפית פפריקה חריפה
- 3/4 כפית קינמון
- 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
- לתוספת הירקות:
- 2 פלפלים אדומים
- 2 זוקיני/ קישואים
- 1 חבילת פטריות
- 1 בצל לבן או סגול
- 1-2 כפות עשבי תיבול קצוצים (אורגנו / בזיליקום / תימין)
- מלח ים ופלפל שחור
- שמן
אופן הכנת שיפודי עוף:
1. משרים במים שיפודי במבוק ארוכים, ומדליקים את המנגל - בין אם הוא על גחלים או חשמלי.
2. חותכים את נתחי העוף לריבועים בגודל 5 ס"מ, ומעבירים לקערה.
3. מערבבים בכלי קטן את כל מרכיבי המרינדה, ויוצקים על העוף. משרים במשך שעה לפחות ועדיף לילה שלם.
4. חותכים את הפלפלים האדומים לריבועים, פורסים עבה את הפטריות, פורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ את הזוקיני / קישואים וחותכים את הבצל לחצאי טבעות עבות, כך שכל השכבות יישארו. מצפים את הירקות בשמן ומתבלים במלח, פלפל שחור ועשבי תיבול.
5. מרכיבים את השיפודים, ושומרים על רווח בין הירקות והעופות כדי שיתבשלו היטב. מניחים על המנגל וצולים כל שיפוד במשך 20 דקות, מדי פעם הופכים.