רכיבים
- 450 גרם נתחי פרגיות או חזה עוף, ללא עצמות וללא עור
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 4 כפות דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן
אופן הכנת עוף ברוטב סויה ודבש:
1. כותשים את השום לקערה קטנה, מוסיפים את הדבש, רוטב הסויה והג'ינג'ר, ומערבבים היטב.
2. טופחים במגבת נייר על נתחי העוף לייבוש.
3. מחממים מעט שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את נתחי העוף וצורבים צד אחד במשך דקה. מנמיכים לאש בינונית, והופכים את נתחי העוף לצד השני.
3. הופכים שוב את נתחי העוף - עדיף להשחים רק 3-4 נתחים בו זמנית, לכן, לאחר הצריבה הראשונית, עובדים בקבוצות של 3 נתחים בכל פעם, משחימים כל צד במשך 3-4 דקות, עד להשחמה טובה, ומוציאים לנייר סופג.
4. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מחזירים את כל נתחי העוף למחבת, מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה עדינה, עד שהרוטב מתעבה ומצטמצם. הופכים את נתחי העופות, כך שהרוטב יצפה אותם היטב מכל כיוון.
מוציאים לצלחת ומגישים מיד, חם, לצד סלט ירוק טרי.