זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 פרוסות חזה עוף
- 2 כפות רוטב סויה
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף שמן זית
- לסלט:
- 1 כרוב לבן
- 2 מלפפונים
- חופן קשיו
- 2 כפות שומשום קלוי
- לרוטב:
- 1 כף ג׳ינג׳ר מגורד
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנת סלט עוף אסייתי:
1. ממלאים קערה במים, ומשרים בהם את נתחי העוף במשך 15 דקות.
2. מסננים את נתחי העוף, וחותכים לקוביות.
3. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומקפיצים את העוף עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ורוטב הסויה, מערבבים ומקפיצים יחד במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
4. חותכים את הכרוב לרצועות, חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים. חותכים לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערת סלט גדולה.
5. מוסיפים לקערת הכרוב והמלפפונים את הקשיו והעוף ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.
6. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים סמוך להגשה.