רכיבים
- 300 גרם חזה עוף טרי
- 1 כף שטוחה פפריקה מעושנת
- 6 שיני שום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כף דבש
- 10 טורטיות
- מיונז למריחה
- ממרח פסטו
- 2 עגבניות
- 1 בצל סגול
- 1 אבוקדו עסיסי
- עלי כוסברה
- תוספות אפשריות: פלפלים, זיתים
אופן הכנת טורטייה עם חזה עוף וירקות:
רגע לפני: שם הקוד במנה הזה הוא: נדיבות. במילים אחרות, אל תתקמצנו, והעמיסו כמה שיותר. במקרה הזה - More is More. מתכון לטורטייה עם חזה עוף מתובל וירקות.
שימו לב: ניתן לקנות פסטו מוכן, או להכין לבד בבית (למתכון הקליקו כאן).
• פורסים לרצועות דקות את חזה העוף.
• כותשים את השום ומערבבים בקערה יחד עם הפפריקה, המלח, גרידת הלימון והדבש. משרים בתיבול את רצועות העוף למשך 20 דקות.
• מחממים מעט שמן במחבת פסים, ומטגנים את רצועות העוף במשך 8, עד להשחמה. מסירים מהאש ומעבירים לנייר סופג.
• פורסים את העגבניות לחצאים דקים, את הבצל לטבעות דקות, את האבוקדו לרצועות דקות, ואם בחרתם להוסיף עוד ירקות - פרסו גם אותם דק לאורך.
• מורחים כל טורטייה במיונז ופסטו, שכבת עלי כוסברה ואת הירקות הפרוסים, ומעל 3-4 רצועות העוף.
• מגלגלים את הטורטייה ומגישים חם.