זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 8 שוקי עוף
- 2 כפות דבש / סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- ¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1-2 כפות שמן
אופן הכנת עוף מתוק בתנור:
רגע לפני: מתכון לשוקי עוף ברוטב סויה ודבש אפויים בתנור. אחרי שעה מתקבלים נתחים שחומים ומתקתקים, נוטפים עסיס דביק מענג. בשורה התחתונה: מזלג זה פאסה.
• מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה, מוסיפים את שוקי העוף ומצפים אותן היטב מכל כיוון. מכניסים למקרר למשך לפחות 30 דקות עד יום שלם. כדי שהעוף יספוג את הטעמים, הפכו אותו מידי פעם.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מסדרים את העופות בתבנית ללא הרוטב ואופים במשך שעה. אחרי שעה, הופכים את העופות ומזלפים מעל 3 כפות מהרוטב. אופים במשך 10 דקות נוספות, בודקים אם העוף מוכן בעזרת סכין ומוציאים.
אופן ההגשה: עוטפים את העצם במפיון ונוגסים לתיאבון.