רכיבים
- 5 תפוחי אדמה
- 4 פרוסות חזה עוף
- 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה
- 1 כוס אפונה טרייה
- 1 בצל סגול
- 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות חומץ
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה מלח
סלט תפוחי אדמה ועוף:
רגע לפני: הסלט הזה מכיל כל מה שמנה עיקרית מציעה, כולל עוף ותפוחי אדמה, אך מגיע עם טוויסט מיוחד: מתכון לסלט תפוחי אדמה ועוף שמגישים קר. סלט משביע לארוחה קלה או נשנוש מהיר, אך ממלא ומזין.
• מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, בסיר מלא מים, למשך 45 דקות, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).
• מסננים את המים, מסירים את הקליפה מתפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה.
• מחממים מעט שמן במחבת פסים, ומטגנים בה את נתחי העוף עד להזהבה.
• פורסים את נתחי העוף המטוגנים לרצועות קצרות.
• חולטים את השעועית בסיר מלא מים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים.
• מערבבים בקערה גדולה את השעועית, נתחי העוף וקוביות תפוחי האדמה.
• פורסים את הבצל הסגול לחצאי-טבעת דקים ומוסיפים לקערה.
• מוסיפים לקערה את המיונז, החומץ והחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
אופן ההגשה: קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!