רכיבים
- 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 כוסות אורז לבן איכותי
- 2 בצלים גדולים
- 2 גזרים
- 4 שיני שום
- 3 כוסות מים רותחים או מרק עוף צח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח
אופן הכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז:
רגע לפני: מנת עוף-אורז-ירקות בגרסה האפויה והבריאה: מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז. הכניסו לתנור ותנו לניחוח העוף העשיר לעשות את העבודה ולסדר לכם ארוחה משפחתית בניחוח ביתי ומלא טעם.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• פורסים לקוביות את תפוחי האדמה והגזרים.
• קוצצים גס את הבצל ופורסים את השום.
• מטגנים במעט שמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והגזר ומטגנים עוד דקה.
• מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.
• מעבירים את הירקות לתבנית אפייה, שמים מעל את האורז ושופכים על הכל את המים הרותחים או מרק העוף.
• מעסים את כרעי העוף בשמן זית ומתבלים במעט מלח ופפריקה, ומניחים את העוף בתבנית.
• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך שעה וחצי.
• מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות על מצב גריל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!