רכיבים
- 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
- 7 גבעולי סלרי
- 1/3 בקבוק יין לבן יבש
- 4 שיני שום
- 2 בצלים בינוניים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת קציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי:
רגע לפני: הנה שדרוג מעניין ומאתגר לקציצות העוף הרגילות, והתוצאה מיוחדת ויפה, שמתאימה לאירוח ספונטני, כשעדיין רוצים לשמור על הרמה. מתכון להכנת קציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי.
• קוצצים דק את הבצלים, ומטגנים במחבת עם מעט שמן על אש נמוכה מאוד במשך 30 דקות, עד להזהבה. מוציאים את הבצלים לכלי נפרד.
• כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה.
• מניחים חצי מכמות הבצלים המטוגנים בקערה, יחד עם העוף הטחון, מחצית מכמות השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה והביצה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
• יוצרים קציצות עגולות מהעיסה. כדאי להרטיב קלות את הידיים.
• מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות בשמן החם, 2 דקות מכל צד, עד שישחימו.
• במחבת נוספת מחממים את החצי השני של הבצל המטוגן, יחד עם עלי הסלרי והשום הנותר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך דקה.
• מוסיפים למחבת עם הבצלים והסלרי את היין, וכשהיין רותח, מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!