![קציצות עוף בטעם מעושן](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2014/09/09/342b3fc0-033e-11ef-b82e-7751b1a920c0__h667_w1000.jpg)
![קציצות עוף בטעם מעושן](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2014/09/09/342b3fc0-033e-11ef-b82e-7751b1a920c0__h667_w1000.jpg)
רכיבים
- 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
- 180 גרם פסטרמה מעושנת
- 1 בצל בינוני
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כף חרדל
- 1 שן שום
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת קציצות עוף בטעם מעושן:
רגע לפני: יש משהו יוצא דופן ומעט מתחכם בניחוח המעושן שמתלווה לקציצות הנפלאות האלה. קל מאוד להכין אותן והן אף פעם לא מאכזבות: מתכון להכנת קציצות עוף בטעם מעושן עדין.
• קוצצים את הפסטרמה לחתיכות דקות וקטנות ומעבירים לקערה, יחד עם העוף הטחון.
• מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה וכותשים את השום לתוך הקערה.
• מוסיפים לקערה אתת פירורי הלחם, החרדל והביצים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך 30 דקות.
• מערבבים שוב את העיסה ויוצרים קציצות בגודל שווה. כדאי להרטיב מעט את הידיים, כדי למנוע הידבקות.
• מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קציצה במשך 2 דקות מכל צד.
אופן ההגשה: הקציצות יכולות להיות תחלופה מעניינת לקציצת ההמבורגר הרגילה, כמנת חלבון ליד אורז לבן או נשנוש בשרי עם סלט ירקות רענן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!