רכיבים
- 1 עוף שלם מופשר
- 1 לימון
- שמן זית
- מלח גס
אופן הכנת עוף שלם בטעם טבעי:
רגע לפני: העוף הזה הוא בטעם טבעי לגמרי. נדמה ששכחנו מה באמת הטעם של עוף רגיל, בלי רטבים ומרינדות נלוות: מתכון להכנת עוף שלם בטעם טבעי וללא תוספות. אם תתעקשו, תמיד תוכלו לצרף תפוחי אדמה אפויים, טבעות בצל מטוגנות, אורז לבן, שעועית, או הכל ביחד. הרעיון הוא שהטעם של העוף עצמו יישאר נוכח ודומיננטי.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מעסים היטב את העוף בשמן זית.
• חורצים פסים עמוקים בקליפת הלימון ומכניסים אותו בשלמותו לחלל הבטן של העוף.
• מניחים בעדינות את העוף במרכז תבנית אפייה.
• מפזרים בנדיבות מלח גס סביב העוף, אך נזהרים שהמלח לא יגע בעוף עצמו.
• מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות.
• מסירים את נייר הכסף, ואופים 30 דקות נוספות, עד שהעוף משחים יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!